Γερμανία: Κέρδη δισεκατομμυρίων από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία θα επωφεληθεί για χρόνια από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση.

Μέχρι το 2030, το οικονομικό όφελος είναι πιθανό να ανέλθει σε περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε το περιοδικό Spiegel από μια αδημοσίευτη μελέτη που ανατέθηκε κατ΄εντολήν από της Γερμανικής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών που βασίζονται στην έρευνα (VFA).

Σύμφωνα με την μελέτη, η παραγωγή εμβολίων στη Γερμανία αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 57.000 χρόνια απασχόλησης κατά τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Σύμφωνα με τη μελέτη των λόμπι, η φαρμακοβιομηχανία στη Γερμανία αποδείχθηκε ανθεκτική στην κρίση και από άλλες απόψεις, συνεχίζει η έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση, το εμβόλιο Comirnaty, το οποίο συν-αναπτύχθηκε σε σημαντικό βαθμό από την εταιρεία Biontech με έδρα το Mainz, απέφερε κεφάλαια σε ανώτερο διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων μόνο από τα έσοδα αδειοδότησης, εξασφαλίζοντας οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία.

Το 2021, η φαρμακευτική βιομηχανία στη Γερμανία δημιούργησε άμεσα και έμμεσα ακαθάριστη προστιθέμενη αξία περίπου 33,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρείχε απασχόληση σε 278.000 άτομα και απέφερε 11,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά έσοδα, όπως αποκαλύπτει η μελέτη.

Παρά τα στοιχεία αυτά, η γερμανική φαρμακοβιομηχανία δεν είναι πλέον τόσο σημαντική όσο ήταν κάποτε.

Άλλοτε σημαντικές εταιρείες συγχωνεύτηκαν ή εξαφανίστηκαν, και τον ρόλο του πρώην “φαρμακείου του κόσμου” έχουν αναλάβει ως επί το πλείστον άλλες χώρες.

Ο VFA βλέπει μεγάλες ελπίδες για το μέλλον στην τεχνολογία mRNA, στην οποία βασίζεται το εμβόλιο COVID-19 της Biontech.

Τόσο στην ανάπτυξη φαρμάκων που βασίζονται σε αυτή την τεχνολογία, για παράδειγμα στην ογκολογία, όσο και στην παραγωγή τους, υπάρχουν “τεράστιες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης”, αναφέρει το Spiegel από την μελέτη.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.