Γερμανία: «Κλειδί» για περισσότερες ελευθερίες τα rapid tests

Για πολλούς Γερμανούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά του κορωνοϊού, το κλειδί για περισσότερες ελευθερίες βρίσκεται στα rapid tests, με τα σημεία ελέγχου σε όλη τη χώρα να πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα.

Όπως παρατηρούν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, η Γερμανία είναι από τις χώρες οι οποίες στοιχηματίζουν σε μεγάλο βαθμό στα τεστ, πέρα από τα εμβόλια, προκειμένου η πανδημία να γίνει παρελθόν.

Το σχέδιο είναι να εντοπίζονται δυνητικά μολυσματικοί πολίτες πριν έρθουν σε επαφή με πολλούς άλλους ανθρώπους, για παράδειγμα σε χώρους συναυλιών ή εστιατόρια.

Το συγκεκριμένο σύστημα, όπως τονίζουν οι ΝΥΤ, διαφέρει σε σύγκριση με την τακτική που ακολουθείται σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, όπου σε πολλά μέρη, οι άνθρωποι άρχισαν να γευματίζουν σε κλειστούς χώρους ή να επισκέπτονται γυμναστήρια χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ.

Ακόμη και στη Βρετανία, όπου η κυβέρνηση προσφέρει δωρεάν rapid tests κυρίως σε μαθητές, αυτά δεν αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας για τους περισσότερους ενήλικες.

Ωστόσο, στη Γερμανία τα άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν σε διάφορους τύπους κοινωνικών δραστηριοτήτων ή προσωπικής φροντίδας σε κλειστούς χώρους, χρειάζονται αρνητικό rapid test 24 ωρών.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, το σχέδιο περιλαμβάνει 15.000 σημεία ελέγχων σε ολόκληρη τη χώρα – περισσότερα από 1.300 μόνο στο Βερολίνο. Τα κέντρα ελέγχου χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, η οποία έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο συγκεκριμένο δίκτυο.

Παράλληλα, ειδική ομάδα διασφαλίζει ότι τα σχολεία και τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας έχουν πρόσβαση σε αρκετά rapid tests, για χορήγηση σε παιδιά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Την ίδια ώρα, self tests πωλούνται σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και βενζινάδικα.

Οι ειδικοί στη Γερμανία εκτιμούν ότι τα μαζικά τεστ συμβάλλουν στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. «Βλέπουμε ότι το ποσοστό μολύνσεων εδώ μειώνεται ταχύτερα από ό,τι σε άλλες χώρες με παρόμοιο αριθμό εμβολιασμών», δήλωσε ο καθηγητής Ουλφ Ντίτμερ, διευθυντής ιολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Έσσεν.

Σχεδόν 23% των Γερμανών πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ. Ακόμη 47% έχει λάβει μία δόση εμβολίου.

Πηγή: Καθημερινή | Με πληροφορίες από New York Times

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.[

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.