Γερμανία: Κλειστά από Κυριακή τα σύνορα με Τσεχία και Τιρόλο

Κλειστά θα είναι από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου τα σύνορα στη Γερμανία με την Τσεχία και το Τιρόλο, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στις δύο περιοχές, ειδικά σε ό,τι αφορά τις παραλλαγές του αρχικού στελέχους του κορονοϊού. Αυτή ήταν η απόφαση που έλαβε απόψε (11/02) η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Από τις 14 του μήνα θα είναι κλειστά τα σύνορα και θα διακοπεί κάθε συγκοινωνία από Τσεχία και Τιρόλο προς Γερμανία, οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς, ενώ όσοι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους, θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό μοριακό τεστ και να τεθούν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία το ζήτημα ενδεχόμενων εξαιρέσεων από τον αποκλεισμό. Λόγω του μεγάλου αριθμού εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των χωρών.

Ωστόσο, ως γενική αρχή τόνισε ότι «η επανεισαγωγή ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα κρίνεται απαραίτητη. Για την αποτροπή -όσο αυτό είναι εφικτό- της εισόδου του ιού στη Γερμανία».

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.