Γερμανία: Το κλείσιμο των μάρκετ στις μεγάλες πόλεις συνεχίζεται

Ο “θάνατος” των καταστημάτων στις μεγάλες πόλεις συνεχίζεται: Στη Νυρεμβέργη, ένα υποκατάστημα της Rewe κλείνει. Η τοπική προσφορά υποφέρει επίσης ως αποτέλεσμα.

Ειδικά μετά την πανδημία του κορονοϊού , τα καταστήματα – από το μικρό μαγαζί της διπλανής πόρτας μέχρι τις μεγαλύτερες αλυσίδες – υποφέρουν από τον αυξημένο ανταγωνισμό των υπηρεσιών διανομής.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα και οι παραγγελίες που παραδίδονται εντός μιας ημέρας αποτελούν δύσκολο πρόβλημα για τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Όλο και περισσότερα καταστήματα πρέπει να αφήσουν το πεδίο στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Στη Νυρεμβέργη, αυτό επηρεάζει τώρα ακόμη και ένα υποκατάστημα Rewe.

Το υποκατάστημα Rewe στη Νυρεμβέργη κλείνει: Λήξη της σύμβασης μίσθωσης

Όπως αναφέρει το nordbayern.de, το υποκατάστημα Rewe στην οδό Welserstraße 70 στην περιοχή Schoppershof της Νυρεμβέργης θα κλείσει οριστικά στις 15 Δεκεμβρίου. Ο λόγος του κλεισίματος είναι η λήξη της σύμβασης μίσθωσης.

Αυτό πιθανόν να θέτει σε κίνδυνο και την τοπική τροφοδοσία των κατοίκων. Ιδιαίτερα για τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, αυτό είναι μια πικρή απώλεια.

Φυσικά, υπάρχει και η εναλλακτική λύση της ηλεκτρονικής παραγγελίας για αυτούς, αλλά αυτό συχνά συνδέεται επίσης με υψηλότερο κόστος – για να μην αναφέρουμε τις τεχνικές γνώσεις που συχνά οι ηλικιωμένοι δεν έχουν για να κάνουν ομαλά τις ηλεκτρονικές αγορές τους.

Το υποκατάστημα Rewe κλείνει – γιατί δεν ανανεώνεται η σύμβαση;

Ο λόγος που επικαλείται η ίδια η Rewe για το κλείσιμο του υποκαταστήματος είναι η λήξη της μίσθωσης. Αλλά δεν θα μπορούσε να επεκταθεί; Και ακόμη και αν όχι, η Rewe δεν θα άνοιγε άλλο ένα υποκατάστημα σε κοντινή απόσταση για να αντικαταστήσει το παλιό;

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.