Γερμανία: Περισσότερες κρατικές ενισχύσεις για θέατρα-μουσεία

Πολλά θέατρα και μουσεία δεν έχουν ακόμη ανακάμψει από το κλείσιμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το επόμενο πρόβλημα είναι η ενεργειακή κρίση.

Ως εκ τούτου, η Ένωση Πόλεων και Κοινοτήτων επιθυμεί περισσότερη βοήθεια από το κράτος.

Η Ένωση Πόλεων της Βάδης-Βυρτεμβέργης θα ήθελε περισσότερη υποστήριξη από την κυβέρνηση του κρατιδίου στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης Corona, το κοινό ήταν εντελώς απών, και τώρα, κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, είναι προφανές ότι δεν έχει επιστρέψει ακόμη στο επίπεδο του παρελθόντος, δήλωσε ο Norbert Brugger, επικεφαλής της ένωσης πόλεων της Στουτγάρδης.

Ως εκ τούτου, στο μέλλον, η ανταλλαγή απόψεων με το κρατίδιο θα πρέπει να επικεντρωθεί στο πώς οι δήμοι μπορούν να συμμετέχουν περισσότερο σε προγράμματα στήριξης, για παράδειγμα.

Κατά την άποψη της Ένωσης Πόλεων, θα ήταν επίσης επιθυμητή μια κοινή ανάλυση με το κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης σχετικά με τους λόγους της έλλειψης θεατών στα θέατρα και τα μουσεία.

Προκειμένου να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα, η Επιτροπή Σχολείων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ένωσης Πόλεων θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Πολιτισμού Arne Braun στην Ουλμ την Παρασκευή.

Θα συζητηθεί επίσης το θέμα της εκπαίδευσης

Η Ένωση Πόλεων θα ήθελε να δει την κρατική κυβέρνηση καλύτερα προετοιμασμένη για το νόμιμο δικαίωμα στην ολοήμερη εκπαίδευση για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το σχολικό έτος 2026/27.

Για το σκοπό αυτό, απαιτείται χρηματοδότηση από το κρατίδιο σε εντελώς διαφορετική διάσταση από ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα, δήλωσε ο επικεφαλής.

Η Ένωση Πόλεων πιστεύει επίσης ότι δεν έχει ειπωθεί ακόμη η τελευταία λέξη για το αμφιλεγόμενο θέμα της χρηματοδότησης των σχολικών φορητών υπολογιστών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.