Γερμανία: Κριτική για ανεπαρκή εφοδιασμό με Pfizer

Τις τελευταίες ημέρες ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, βρίσκεται στο στόχαστρο έντονης κριτικής σε ό,τι αφορά την εκστρατεία εμβολιασμού.

Ακόμη και κομματικοί του φίλοι από τα χριστιανικά κόμματα του καταλογίζουν λάθη αναφορικά με την προμήθεια εμβολίων των εταιρειών BionTech/ Pfizer.

Γεγονός είναι ότι οι ποσότητες αυτού του εμβολίου που έχει παραγγείλει το υπουργείου του δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Σε συνέντευξη τύπου το πρωί στο Βερολίνο ο Γενς Σπαν ανέφερε δύο παράγοντες που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση.

Πρώτον, η μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών τις τελευταίες δύο εβδομάδες να εμβολιαστούν, και δεύτερον η προτίμηση της πλειοψηφίας των ενδιαφερομένων για το εμβόλιο των BionTech/ Pfizer.

Αποτέλεσμα ήταν να περιοριστεί η τροφοδότηση των ιατρείων με αυτό παρασκεύασμα και να αυξηθεί ο ρυθμός παράδοσης του εμβολίου της Moderna.

Η Γερμανία διαθέτει αρκετές ποσότητες

Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό κα ασφαλές εμβόλιο, εφάμιλλο του Biontech/ Pfizer, υποστήριξε ο κ. Σπαν.

Όπως ενδεικτικά είπε το BionTech/Pfizer είναι η Μερσεντές και το Moderna το Rolls Royce.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο καθηγητής Κλάους Τσίχουτεκ, χαρακτήρισε τη Γερμανία «παράδεισο», επειδή σε αντίθεση με άλλες χώρες, διαθέτει αρκετές ποσότητες πολύ καλών εμβολίων.

Η συζήτηση που διεξάγεται γύρω από τα δύο εμβόλια BionTech/ Pfizer και Moderna είναι «ανάρμοστη», επεσήμανε ο επικεφαλής του γερμανικού οργανισμού φαρμάκων – Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ.

Η αποτελεσματικότητα και των δύο εμβολίων ξεπερνά το 90%.

Πάντως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ως το τέλος του χρόνου η Γερμανία θα διαθέτει 24 εκατομμύρια δόσεις BionTech/ Pfizer και 26 εκατομμύρια Moderna.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, ο κ. Σπαν έχει έρθει σε επαφή με την BionTech στην έδρα της το Μάιντς, προκειμένου να παραδώσει φέτος επιπλέον ποσότητες του εμβολίου.

Η εταιρεία φέρεται να συμφώνησε να διαθέσει βραχυπρόθεσμα ως και 10 εκατομμύρια δόσεις.

Πηγή: Παναγιώτης Κουπαράνης | DW

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.