Γερμανία: Αυξανόμενα κρούσματα κλοπής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού

Αυξανόμενα τείνουν τα φαινόμενα κλοπής φωτοβολταϊκών πάνελ και ηλιακού εξοπλισμού στη Γερμανία, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του pv-magazine.

Αναλυτικότερα, η Εγκληματολογική Υπηρεσία της Αστυνομίας στη Σαξονία έχει ήδη σημάνει συναγερμό. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έχουν καταγραφεί 27 τέτοια περιστατικά στο κρατίδιο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Πρωτύτερα είχαν καταγραφεί συνολικά 24 περιστατικά σε επίπεδο έτους. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022, οι αρμόδιες αρχές έχουν καταγράψει 34 τέτοιες υποθέσεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η ζημιά που έχει προκληθεί σε επίπεδο Σαξονίας το πρώτο μισό του έτους ξεπερνά τις 250,000 ευρώ.

Μόνο τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, υπήρξαν μια σειρά αναφορές, μεταξύ των οποίων, η κλοπή 114 φωτοβολταϊκών πάνελ στο Arzberg της Γερμανίας. Επίσης, εξοπλισμός αξίας 30,000 ευρώ κλάπηκε στη Nauen στο Βρανδεμβούργο.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι κλέφτες είναι προέρχονται από οργανωμένες συμμορίες που χρησιμοποιούν βαν για να κλέψουν.

Συνήθως αντικείμενο κλοπής πέφτουν εξοπλισμός και εξαρτήματα από μεγάλα φωτοβολταϊκά στέγης και επίγεια πάρκα, ωστόσο, πλέον, ολοένα και περισσότερο, οι κλέφτες βάζουν στο «στόχαστρο» και μικρές οικιακές εγκαταστάσεις.

Πηγή: energypress

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.