Γερμανία: Πώς κρυφοί αστυνομικοί βιντεοσκοπούν παρανομίες;

Πρόκειται για τις κλασικές παραβάσεις στην οδική κυκλοφορία στη Γερμανία: οδήγηση με κινητό τηλέφωνο και μη χρήση ζώνης ασφαλείας

Δεν πρόκειται όμως για ασήμαντα αδικήματα. Το πρώτο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ατυχήματα, το δεύτερο σε δραματικές συνέπειες.

Η αστυνομία της Νυρεμβέργης αναλαμβάνει πλέον δράση κατά των παραβατών της οδικής κυκλοφορίας με βιντεοκάμερα.

Κινητό τηλέφωνο στο τιμόνι και έλλειψη ζώνης ασφαλείας: η αστυνομία κινηματογραφεί τα αδικήματα

Η αστυνομία της Κεντρικής Φραγκονίας ανακοίνωσε στο Twitter ότι οι συνάδελφοί τους από την τροχαία είχαν κρυφτεί με μια βιντεοκάμερα προκειμένου να καταγράψουν τις τροχαίες παραβάσεις.

Συνολικά αποκαλύφθηκαν 35 αδικήματα. 22 οδηγοί δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας, 13 είχαν το κινητό τους τηλέφωνο στα χέρια τους.

Στο Twitter τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, η αστυνομία έγραψε ότι είχε φιλτράρει τρία βίντεο – και τα μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της.

Video

Σε μεταγενέστερη ανακοίνωση, η αστυνομία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τρεις παραβάσεις.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ένας οδηγός δεν κοίταξε σχεδόν καθόλου το δρόμο, ενώ είχε το κινητό του τηλέφωνο στο τιμόνι.

Ένας άλλος οδηγός μιλούσε στο τηλέφωνο μέχρι που αντιλήφθηκε το περιπολικό ανέφερε η αστυνομία. Στη συνέχεια προσπάθησε να κρύψει το κινητό τηλέφωνο στον ώμο του.

Αστυνομία στη Νυρεμβέργη με κρυφή κάμερα – έπαινος από τους χρήστες του Twitter

Ο τρίτος οδηγός, τον οποίο η αστυνομία καταχώρησε στη συνέχεια, διέπραξε μάλιστα δύο διοικητικές παραβάσεις. Μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο και μάλιστα έβγαλε το δεύτερο χέρι του από το τιμόνι για να δέσει τη ζώνη ασφαλείας του ενώ οδηγούσε.

Κάτω από την ανάρτηση, δύο χρήστες, μεταξύ άλλων, ήταν πολύ θετικοί για την ενέργεια. “Παρακαλώ κάντε το πιο συχνά!” έγραφε ένα σχόλιο, ενώ ένα άλλο έγραψε: “Είστε ήρωες! Σας ευχαριστούμε!”

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.