Γερμανία: Ξεκινά πρόγραμμα εκπαίδευσης ιμάμηδων

Η ανεξάρτητη από τις χώρες προέλευσης εκπαίδευση των ιμάμηδων στη Γερμανία ξεκινά επίσημα την Τρίτη, χρηματοδοτούμενη από το γερμανικό κράτος.

Η Φίλιτς Πόλατ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα μετανάστευσης και ενσωμάτωσης, χαρακτήρισε μάλιστα «πρωτοποριακό» το νέο «Ισλαμικό Κολλέγιο της Γερμανίας» στην πόλη Όσναμπρικ μιλώντας στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung» (NOZ).

«Με την οικονομική υποστήριξη του Κολλεγίου, ο απερχόμενος ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στη μουσουλμανική κοινότητα μετά την αποτυχημένη έναρξή της θητείας του στην αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου», πρόσθεσε η Πόλατ, η οποία από τον Φεβρουάριο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου εκπαιδευτικού κέντρου για μουσουλμάνους κληρικούς.

«Η αρχή είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση μιας ανεξάρτητης από τις χώρες προέλευσης εκπαίδευσης ιμάμηδων στη Γερμανία και υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το Κολλέγιο», τόνισε στην NOZ.

Όσον αφορά στην τουρκο-ισλαμική ένωση Ditib, η οποία πρόσφατα ίδρυσε το δικό της εκπαιδευτικό κέντρο στην Γερμανία, η Πόλατ είπε: «Το Κολλέγιο στο Όσναμπρικ θα είναι ένας μεγάλος ανταγωνιστής για την Ditib».

Πηγή: ΑΜΠΕ – Neue Osnabruecker Zeitung

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.