Γερμανία: Ο Lauterbach αναμένει την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο Lauterbach αναμένει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εθνικό επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου στη Γερμανία

Παρά την πτώση των αριθμών των κρουσμάτων κορωνοϊού, οι άνθρωποι στη Γερμανία θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις εθνικές υποχρεώσεις μάσκας και τις πιθανές αυστηρότερες απαιτήσεις προστασίας από τον Οκτώβριο.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach θέλει να επιμείνει στις αμφιλεγόμενες προτάσεις του αν είναι δυνατόν, όπως κατέστησε σαφές στο Βερολίνο.

Παρά τις έντονες επικρίσεις από τα ομόσπονδα κρατίδια, ο πολιτικός του SPD εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εφαρμοστούν.

Τα εμβόλια προσαρμοσμένα στην παραλλαγή Omikron θα είναι πιθανώς διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε επίσης ο Lauterbach.

Επί του παρόντος, η κατάσταση της πανδημίας έχει χαλαρώσει. “Το καλοκαιρινό κύμα αρχίζει τώρα σιγά-σιγά να υποχωρεί”, δήλωσε ο Lauterbach.

Παρατηρείται “ισχυρή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων”. “Αυτό μας δίνει λόγο να χαιρόμαστε προς το παρόν. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν είναι λόγος για να δοθεί πράσινο φως για όλα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.