Γερμανία: Ο Lauterbach σχεδιάζει νέους κανόνες μάσκας για το φθινόπωρο

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Karl Lauterbach καταστρώνει ήδη σχέδια για την καταπολέμηση ενός πιθανού νέου κύματος μολύνσεων από Covid το φθινόπωρο.

Μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ZDF την Τετάρτη, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach δήλωσε ότι θέλει να καταστήσει δυνατή την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους το φθινόπωρο.

Κανόνες Covid-19: Τι ισχύει όταν ταξιδεύετε στη Γερμανία;

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις, ισχύει μόνο η λεγόμενη “βασική προστασία” – με υποχρεωτική χρήση μάσκας μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους σταθμούς, στις πτήσεις από και προς τη Γερμανία, στα νοσοκομεία και τα ιατρεία, καθώς και στις εγκαταστάσεις περίθαλψης.

Ωστόσο, ο Lauterbach δήλωσε ότι ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις, ο οποίος λήγει στις 23 Σεπτεμβρίου, επεξεργάζεται τώρα εκ νέου.

“Το ζήτημα θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου, για παράδειγμα, εάν η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα καταστεί υποχρεωτική… Νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε αυτή τη δυνατότητα για το φθινόπωρο”, δήλωσε.

Τα σχόλια του Λάουτερμπαχ ακολουθούν μια συνάντηση των υπουργών Υγείας των κρατιδίων την περασμένη εβδομάδα, στην οποία προειδοποίησαν ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα αναμένεται να εμφανιστούν νέες παραλλαγές του Covid-19 και ότι θα πρέπει να επιβληθούν και πάλι αυστηρότεροι περιορισμοί, εάν χρειαστούν.

Ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach προειδοποίησε επίσης ότι η παραλλαγή υψηλότερου κινδύνου Delta θα μπορούσε να επιστρέψει στη Γερμανία.

“Γι’ αυτό το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας θα πρέπει να καταρτίσει το συντομότερο δυνατό ένα γενικό σχέδιο για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19 και να συντονιστεί με τα κρατίδια”, δήλωσε η πρόεδρος της διάσκεψης των υπουργών Υγείας, Petra Grimm-Benne.

Στην εκπομπή του ZDF την Τετάρτη, ο Λάουτερμπαχ υπερασπίστηκε επίσης τα σχέδια της κυβέρνησης για την προμήθεια πρόσθετων εμβολίων Covid. Είπε ότι τώρα έχουν έτοιμα εμβόλια για τρία διαφορετικά στελέχη Covid για το φθινόπωρο.

“Δεν ξέρω τι έρχεται”, είπε, αλλά, όταν έρχεται ένα επικίνδυνο κύμα, είπε, όλοι θέλουν το καλύτερο εμβόλιο. “Έτσι, θα προτιμούσα να με επικρίνουν για το ότι θα τα πετάξουμε αργότερα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.