Η Γερμανία λέει όχι στην κατάργηση των κινητήρων καύσης

Η Γερμανία θέλει να κρατήσει ζωντανούς τους κινητήρες καύσης και έδωσε αρνητική απάντηση στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το πλάνο της πλήρους κατάργησής τους έως το 2035.

Την θέση της χώρας ανακοίνωσε δημόσια ο ίδιος ο υπουργός του μεταφορών στην Γερμανία, ο Volker Wissing, σε πρόσφατο meeting που έγινε λίγο έξω από το Παρίσι.

Θρήνος στη Γερμανία: Έσβησε 20χρονος ποδοσφαιριστής

«Επιθυμούμε την διατήρηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετά το 2035», είπε στο παρασκήνιο ο Γερμανός υπουργός.

Πάντως, υπάρχει μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια, πως ο Wissing θέλει συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες που θα λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα προς όφελος του περιβάλλοντος.

Ο Wissing είπε μεταξύ άλλων πως δεν είναι δυνατόν όλο το μέλλον της αυτοκίνησης να στηθεί μόνο σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή στο υδρογόνο.

Επίσης, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τόσα πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πως σε διάφορα μέρη του κόσμου θα υπάρχει ανάγκη για συμβατικά. Ακόμη και στην Ευρώπη.

Η πρόταση για την κατάργηση των πωλήσεων αυτοκινήτων με εκπομπές ρύπων έως το 2035 έχει ήδη πέσει στο τραπέζι και μένει να εγκριθεί από τα μέλη της ΕΕ.

Τα συνθετικά καύσιμα είναι πλήρως συμβατά με τους θερμικούς κινητήρες βενζίνης και απαιτούνται ελάχιστες μετατροπές.

Η παραγωγή τους προκύπτει από μια χημική διεργασία του διοξειδίου του άνθρακα με το υδρογόνο για να παραχθεί συνθετικό καύσιμο σε αέρια μορφή και μετά αυτή η συνθετική μεθανόλη υγροποιείται.

Πηγή: newsauto

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.