Γερμανία: Λεμόνια για οδηγούς που τρέχουν μπροστά από σχολείο

Ξινή τιμωρία: λεμόνια για τιμωρία σε όσους οδηγούς τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα μπροστά από δημοτικό σχολείο στη Βαυαρία

Οι μαθητές και η αστυνομία χρησιμοποίησαν μια γλυκόξινη καμπάνια για να επιστήσουν την προσοχή των οδηγών που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα στη συμπεριφορά τους: Όποιος έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα έπρεπε να δαγκώσει μια φέτα λεμόνι. Η αστυνομία ελπίζει σε ένα μαθησιακό αποτέλεσμα.

“Τα γλυκανάλατα μοιράζονται συνήθως μόνο τις Απόκριες, αλλά στο Άουγκσμπουργκ αυτό το σύνθημα ίσχυε για τους οδηγούς το πρωί της Τρίτης. Όσοι οδηγούσαν με ταχύτητα άνω των 30 χλμ/ώρα μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο Friedrich Ebert είχαν μια ιδιαίτερα ζουμερή -και ξινή- τιμωρία.

Από την άλλη πλευρά, δόθηκαν γλυκά “αρκουδάκια” στους οδηγούς που τηρούσαν το όριο ταχύτητας. Αυτή ήταν η εκστρατεία λεμονιού που διοργάνωσε η τροχαία του Άουγκσμπουργκ.

Μαζί με την αστυνομία, οι μαθητές της τετάρτης τάξης πήγαν σε ένα μπλόκο για υπερβολική ταχύτητα.

Λεμόνια για ταχύτητες άνω των 30 km/h

“Δυστυχώς, οδηγούσατε με 42 χλμ/ώρα, δηλαδή αρκετά γρήγορα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί εδώ στο σχολείο, επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά που περπατούν εδώ. Ίσως την επόμενη φορά να οδηγείτε πιο αργά. Και ως τιμωρία, τώρα πρέπει να δαγκώσεις ένα λεμόνι”, εξηγεί η εννιάχρονη Αναστασία.

Οι περισσότεροι οδηγοί υπομένουν υπομονετικά την τιμωρία. “Ήμουν απρόσεκτος για μια στιγμή, 4 χλμ/ώρα πιο γρήγορα, τα παιδιά έχουν απόλυτο δίκιο”, λέει ένας οδηγός και υπόσχεται: “Την επόμενη φορά θα οδηγήσω με 30”.

Η αστυνομία ελπίζει σε μαθησιακό αποτέλεσμα για τους οδηγούς που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα

Για πάνω από μία ώρα, τα παιδιά του δημοτικού σχολείου είχαν τη δυνατότητα να σταματήσουν τα αυτοκίνητα μαζί με τους αστυνομικούς.

Για την τροχαία, η βοήθεια των μαθητών έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα: “Με τα παιδιά, οι οδηγοί είναι πολύ πιο ευαίσθητοι. Όταν ένα παιδί λέει “να μας προσέχεις”, έχει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα”, αναφέρει η επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας Angelika Czerny.

Υποστήριξη από τον παίκτη της FCA Niklas Dorsch

Φέτος, παρεμπιπτόντως, υπήρξε υποστήριξη από τον ποδοσφαιριστή Niklas Dorsch από την FC Augsburg. Ο 24χρονος μεγάλωσε στην επαρχία. Συνήθως πήγαινε στο σχολείο με το λεωφορείο.

Τότε, λέει, όλα ήταν ήσυχα και ευχάριστα για εκείνον ως μικρό αγόρι – σε αντίθεση με εδώ, μπροστά από το δημοτικό σχολείο της πόλης.

“Ωραία δράση και για τα παιδιά, για να μάθουν πώς να συμπεριφέρονται στην κυκλοφορία”, λέει ο Dorsch.

Οδηγός που πιάστηκε να τρέχει με 42 χλμ/ώρα

Η αστυνομία σταμάτησε 43 οχήματα. 19 από τους οδηγούς τήρησαν το όριο ταχύτητας, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους άλλους οδηγούς υπερέβαιναν ελάχιστα το όριο ταχύτητας και ότι ο έλεγχος είχε σχεδιαστεί ως προληπτικό μέτρο, εκείνη την ημέρα εκδόθηκαν μόνο προφορικές προειδοποιήσεις.

Ο οδηγός του ταχύτερου οχήματος με 42 km/h έλαβε επίσης ένα πολύ μεγάλο λεμόνι αντί για πρόστιμο αυτή τη φορά.

“Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι οι άνθρωποι έκαναν πάντα τέτοιες γκριμάτσες”, είπε ο μαθητής.

Περισσότερα λεμόνια για τους παραβάτες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τα προηγούμενα χρόνια, είχε ήδη πραγματοποιηθεί μια “εκστρατεία λεμονιών” με τα δημοτικά σχολεία του Άουγκσμπουργκ στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Η αστυνομία του Άουγκσμπουργκ ελπίζει ότι η εκστρατεία θα μείνει στη μνήμη των οδηγών και ότι θα τηρούν τα όρια ταχύτητας μπροστά από σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Την Πέμπτη, η εκστρατεία αυτή θα πραγματοποιηθεί και πάλι μπροστά από ένα άλλο δημοτικό σχολείο στο Άουγκσμπουργκ. Ωστόσο, η ώρα και ο τόπος δεν θα ανακοινωθούν εκ των προτέρων.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης