Γερμανία: Λιγότερες γεννήσεις απ’ το πρώτο lockdown από ό,τι αναμενόταν

Όποιος πίστευε ότι η αρχή της πανδημίας και το πρώτο lockdown θα ήταν ο λόγος για περισσότερες γεννήσεις, έκανε λάθος. Σε άλλες χώρες ήταν ακόμη λιγότερες από ό,τι στη Γερμανία.

Το πρώτο lockdown το 2020 δεν οδήγησε σε περισσότερες γεννήσεις στη Γερμανία: Οι περιορισμοί επαφής δεν είχαν αισθητό αντίκτυπο στον αριθμό των γεννήσεων, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στο Βισμπάντεν.

Τα μέτρα στην πρώτη φάση της πανδημίας διήρκεσαν από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου 2020. Τα παιδιά της περιόδου αυτής γεννήθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με μια αρχική αξιολόγηση των αρχείων γεννήσεων, περίπου 182.000 παιδιά γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

“Ο αριθμός των καταχωρήσεων γεννήσεων ήταν 0,8% υψηλότερος από τους αντίστοιχους μήνες πριν από την κρίση από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020”, ανέφερε το γραφείο.

“Ωστόσο, αυτή η αλλαγή βρίσκεται στο εύρος των συνηθισμένων διακυμάνσεων στα μηνιαία ποσοστά γεννήσεων”.

Σύμφωνα με το γραφείο, ο αριθμός των καταχωρημένων γεννήσεων στη δυτική Γερμανία ήταν 1,7% υψηλότερος και στην ανατολική Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, 3,8% χαμηλότερος από ό,τι την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεννήθηκαν πολύ λιγότερα παιδιά: Για την Ισπανία, οι εκτιμήσεις του αριθμού των γεννήσεων το Δεκέμβριο του 2020 έχουν ως αποτέλεσμα την “ιστορικά χαμηλότερη μηνιαία αξία”, όπως ανέφερε το Destatis.

Στη Γαλλία, επίσης, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο αριθμός των γεννήσεων το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο έφτασε στο “αντίστοιχο μηνιαίο ελάχιστο από την μεταπολεμική περίοδο”.

Στην Αυστρία, ο αριθμός των γεννήσεων μειώθηκε επίσης σημαντικά τον Δεκέμβριο.

Στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες, περίπου ο ίδιος αριθμός παιδιών γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019.

Ωστόσο, είναι “πολύ νωρίς για μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιπτώσεων της πανδημίας στο ποσοστό γεννήσεων”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.