Γερμανία – Lockdown: Η Μέρκελ θέλει ένα σχέδιο χαλάρωσης 4 βημάτων

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε τέσσερα βήματα για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων (Lockdown). Στη Γερμανία, βλέπει μια δικαιολογημένη λαχτάρα για χαλάρωση, είπε η καγκελάριος σε συνεδρίαση της επιτροπής του CDU.

“Χρειάζεται μια έξυπνη στρατηγική ανοίγματος για ιδιωτικές επαφές, σχολεία, πανεπιστήμια, επαγγελματικά σχολεία, εστιατόρια, αθλητικούς συλλόγους κ.λπ.”, δήλωσε η Μέρκελ. Επίσης ευαισθητοποίησε τους συναδέλφους της στο κόμμα για μια “ομοιόμορφη γραμμή”, η οποία είναι “απαραίτητη”.

Από την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, μια ομάδα εργασίας με τον επικεφαλής της Καγκελαρίας Helge Braun και τους επικεφαλής των κρατικών καγκελαρίων των ομοσπονδιακών κρατιδίων θα πρέπει να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες. “Τέσσερα βήματα ανοίγματος”, ανακοίνωσε ο Braun.

Αυτό θα πρέπει στη συνέχεια να χρησιμεύσει ως βάση για την επόμενη διάσκεψη κορυφής στις 3 Μαρτίου.

Ωστόσο, η Merkel έχει ήδη ορίσει τρεις βασικές κατηγορίες, για καθεμία από τις οποίες θα πρέπει να οριστούν τέσσερα επίπεδα για το άνοιγμα και τη χαλάρωση των μέτρων.

Βασικές κατηγορίες

  • Προσωπικές επαφές
  • Σχολεία και επαγγελματικές σχολές
  • Αθλητισμός, γαστρονομία, πολιτισμός

Το σχέδιο 4 βημάτων αποσκοπεί στην εισαγωγή της σταδιακής χαλάρωσης του lockdown στη Γερμανία. Αλλά οι αριθμοί, λίγες μόνο ημέρες πριν από την παρουσίαση, μειώνουν τις προσδοκίες.

Το βήμα προς βήμα σχέδιο δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στις νέες μολύνσεις, όπως είπε ο πρόεδρος της Διάσκεψης των Πρωθυπουργών, Michael Müller.

“Ένας δείκτης R πολύ κάτω από το 1 και η μείωση της χρήσης της ιατρικής εντατικής θεραπείας θα είναι επίσης σημαντικά κριτήρια για το επόμενο βήμα χαλάρωσης.”

Τη Δευτέρα, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) δεν ανέφερε σχεδόν καμία αλλαγή: Μέσα σε μια μέρα οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 4.369 νέες λοιμώξεις, πριν από μια εβδομάδα ήταν 4.426.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων που αναφέρθηκαν εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους συνέχισε να αυξάνεται σε 61,0 σε εθνικό επίπεδο. Την προηγούμενη μέρα ήταν ακόμα στο 60,2.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.