Γερμανία: Λογαριασμός 1,6 εκατομμύρια ευρώ για τηλεθέρμανση

Ο Timo Sievert από το Norderstedt μετακόμισε πρόσφατα σε ένα νέο σπίτι. Τώρα υποτίθεται ότι πρέπει να πληρώσει πάνω από 1,6 εκατομμύρια ευρώ – για ένα λογαριασμό θέρμανσης

Ο Timo Sievert μετακόμισε πρόσφατα σε ένα σπίτι στο Harksheide στο Norderstedt. Ο ζωτικός χώρος είναι περίπου 150 τετραγωνικά μέτρα.

Σε επιστολή της, η εταιρεία κοινής ωφέλειας τον ενημέρωσε ότι η ετήσια κατανάλωσή του ήταν 9.840.000 kWh.

Επομένως, ο λογαριασμός θα ανέρχεται σε 1.647.620,33 ευρώ ετησίως, όπως εξιστορεί ο ίδιος σε βίντεο στο YouTube που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Ο Timo Sievert είναι πυροσβέστης και οπαδός της HSV. Διαμαρτύρεται τακτικά στο κανάλι του στο YouTube “Der Sievi” για τα παράπονα των καθημερινών πυροσβεστών.

Το SAT.1 τον αποκάλεσε κάποτε τον “πιο δυνατό πυροσβέστη” στη Γερμανία.

Stadtwerke Norderstedt: “Σφάλμα συστήματος” ευθύνεται για το λάθος

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Oliver Weiß εξήγησε στο “Tag24” πώς προέκυψε η λανθασμένη επιστολή: “Φταίει ένα σφάλμα του συστήματος”.

Όταν η Sievert μετακόμισε, η ετήσια κατανάλωση του προηγούμενου ενοίκου χρησιμοποιήθηκε για την πρόβλεψη της μελλοντικής κατανάλωσης.

Οι μετρητές τηλεθέρμανσης στο δίκτυο της Stadtwerke μετρούν πάντα σε μεγαβατώρες, αλλά η τιμή και η κατανάλωση κοινοποιούνται στους πελάτες σε κιλοβατώρες.

Όταν ο χρήστης άλλαξε, εμφανίστηκε το σφάλμα μετατροπής. Συνεπώς, το ποσό του τιμολογίου έπρεπε να αναπροσαρμοστεί προς τα κάτω κατά 1.000 φορές.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.