Γερμανία: Μαντεύουν τις ηλικίες όσων θα εμβολιαστούν από τα ονόματα

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται σε ένα γερμανικό κρατίδιο σχετικά με το εμβόλιο κορονοϊού, καθώς λόγω της υπερβολικά αυστηρής ερμηνείας του νόμου περί του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, οι αξιωματούχοι αναγκάζονται να μαντεύουν τις ηλικίες των πολιτών που θα εμβολιαστούν από το μικρό τους όνομα.

Επακόλουθο είναι να καλούνται να κάνουν το εμβόλιο παιδιά που λέγονται Φριτς ή Αντέλ. Ενώ οι ηλικιωμένοι Πέτερ και Μπριγκίτε όχι.

Οι αρχές στη βόρειο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας ισχυρίζονται ότι τα νομικά εμπόδια τους εμπόδισαν να έχουν πρόσβαση σε επίσημα αρχεία όταν προσπαθούν να στείλουν γραπτή πρόσκληση για ραντεβού εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες άνω των 80 ετών.

Μέσω…ταχυδρομείου

Έτσι το κρατίδιο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αρχεία ταχυδρομείων, τα οποία ανέφερε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της προστασίας δεδομένων.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η βάση δεδομένων της Deutsche Post περιλαμβάνει εν μέρει μόνο τις ημερομηνίες γέννησης, οι αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει τα ονόματα των ανθρώπων για να εκτιμήσουν τις ηλικίες τους και να “αυξήσουν τις πιθανότητες να προσεγγίσουν τους σωστούς παραλήπτες” δήλωσε εκπρόσωπος στην εφημερίδα Bild.

Επομένως, δεν θα λάβουν επιστολή όλοι οι άνθρωποι στην Κάτω Σαξονία άνω των 80“, παραδέχθηκε το υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας σε δήλωση στον ιστότοπό του.

Ενώ ονόματα όπως Χανς, Φρανς και Άγκνες συνδέονται με την προπολεμική γενιά της Γερμανίας, πολλά παλιομοδίτικα ονόματα έχουν αναβιώσει. Και είναι επίσης κοινά μεταξύ των παιδιών που είναι στην προεφηβεία.

Η Γερμανία είναι γνωστή για τους αυστηρούς νόμους περί απορρήτου δεδομένων. Αλλά οι ειδικοί αμφισβητούν ότι η κατάσταση στην Κάτω Σαξονία οφείλεται σε αξιωματούχους που προσπαθούν να τηρούν τους νόμους.

Τα επίσημα αρχεία τηρούνται από 5.283 τοπικές αρχές σε ολόκληρη τη χώρα. Στις οποίες οι κάτοικοι πρέπει να εγγραφούν βάσει νόμου.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι μπορούν στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση σε αυτά για συγκεκριμένους σκοπούς. Όπως για να εξακριβώσουν ποια παιδιά είναι σχολικής ηλικίας ή να εισπράξουν τέλη τηλεοπτικής άδειας.

Η υπεύθυνη προστασίας δεδομένων της Κάτω Σαξονίας εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή (15/01) στην οποία επέκρινε την προσέγγιση της κρατιδιακής κυβέρνησης.

Από την άποψη της προστασίας δεδομένων, δεν βλέπουμε την ανάγκη χρήσης της βάσης δεδομένων της Deutsche Post”, δήλωσε η Barbara Thiel.

Για άλλη μια φορά, δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση ότι η προστασία δεδομένων αντιμετωπίζεται ως το υψηλότερο καλό και αποτρέπει τα απαραίτητα μέτρα. Δυστυχώς, δεν ζητήθηκε η γνώμη του γραφείου μου από το αρμόδιο υπουργείο για αυτά τα ζητήματα”.

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης αποφάσισε επίσης να χρησιμοποιήσει αρχεία ταχυδρομείων για τις ηλικίες που θα εμβολιαστούν. Αλλά επέλεξε να επικοινωνήσει με όλα τα νοικοκυριά με σχετικές ενημερώσεις σχετικά με την διαδικασία του εμβολιασμού. Ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.