Γερμανία: Μάθημα το καλοκαίρι ζητά η πρόεδρος των υπουργών Παιδείας

Η πρόεδρος της Μόνιμης (συμβουλευτικής) Διάσκεψης των υπουργών Παιδείας των κρατιδίων (KMK), Μπρίτα Ερνστ, ζήτησε από τα σχολεία να καταθέσουν προτάσεις για ενισχυτικά μαθήματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

«Για τις καλοκαιρινές διακοπές, τα σχολεία θα πρέπει να κάνουν προτάσεις για να καλύψουν τα κενά των μαθημάτων το οποία δεν έγιναν λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Αυτό συνέβη ήδη σε πολλά ομοσπονδιακά κρατίδια πέρυσι» δήλωσε η σοσιαλδημοκράτης (SPD), πολιτικός στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Πρόκειται για ενισχυτικά μαθήματα με παιδαγωγικό περιεχόμενο, αλλά αφορά επίσης και στην στήριξη των γονέων, επειδή πολλοί θα έχουν εξαντλήσει τις ημέρες της αδείας τους μέχρι το καλοκαίρι και δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν με τα παιδιά τους. Η μείωση της διάρκειας των διακοπών πάντως, όπως ζητούν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας, είναι εξαιρετικά περίπλοκη και δεν είναι τόσο εύκολα εφαρμόσιμη», πρόσθεσε η Ερνστ.

«Είμαι υπέρ της διεξαγωγής των γραπτών απολυτήριων εξετάσεων (Abitur). Δεν πιστεύω σε βεβιασμένα μέτρα. Πέρυσι καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τις εξετάσεις αυτές, αλλά και τις ενδιάμεσες εξετάσεις, με μεγάλη επιτυχία. Αυτό θα είναι επίσης δυνατό και φέτος εάν συνεχιστεί η φθίνουσα συχνότητα μολύνσεων», συνέχισε η υπουργός Παιδείας του κρατιδίου Βρανδεμβούργου.

Τέλος, η Ερνστ τόνισε ενόψει των πολλών εκλογών στα ομοσπονδιακά κρατίδια φέτος ότι «τα μέτρα για την σχολεία προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορονοϊού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης των κομμάτων, διότι όλοι οι πολιτικοί τάσσονται μεν υπέρ της συναίνεσης των πολιτών, αλλά οι απόψεις διαφέρουν. Το 50% τάσσεται υπέρ του ανοίγματος σχολείων, άλλοι είναι αυστηρά εναντίον του», όπως επισήμανε.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.