Γερμανία: Με αναστολή 3 υπάλληλοι της Daimler AG

Γερμανία: 3 Υπάλληλοι της Daimler AG καταδικάστηκαν με αναστολή. Συνεχίζουν να διατηρούν τη θέση εργασίας τους.

Ένα ηγετικό στέλεχος της Daimler AG καθώς και δύο υπάλληλοι της εταιρείας έλαβαν ποινές κάτω του ενός έτους με αναστολή για απάτη στο σκάνδαλο ‘’Diesel’’.

Ωστόσο, εξακολουθούν να διατηρούν τη δουλειά τους. Το σκάνδαλο ‘’Diesel’’ εδώ και αρκετό καιρό σπιλώνει το όνομα της Daimler AG.

Παρ ’όλα αυτά η εταιρεία εστιάζει πλέον σχεδόν αποκλειστικά στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θέλει να κατασκευάσει οχήματα με μπαταρία από το 2030.

Πέρα από τα συγκεκριμένα πλάνα όμως οι αρμόδιοι ακόμα καλούνται να απαντήσουν για το σκάνδαλο που αφορούσε την υποτιθέμενη χειραγώγηση των τιμών εκπομπής καυσαερίων σε μοντέλα καύσης Diesel.

Αν και λόγω αυτού αρκετοί πελάτες της Daimler AG ένιωσαν εξαπατημένοι, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Καρλσρούη πρόσφατα απέρριψε διάφορες αγωγές που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα.

Λόγω του ζητήματος με την χειραγώγηση των καυσαερίων λοιπόν, ο εισαγγελέας της Στουτγκάρδης εξέδωσε την εντολή ποινής εναντίον των τριών προαναφερθέντων υπαλλήλων της αυτοκινητοβιομηχανίας στα τέλη Ιουλίου . Κατά τη διάρκεια της υπόθεσης ‘’Diesel’’, η Daimler AG υπέστη μεγάλο πλήγμα.

Για παράδειγμα ένας απογοητευμένος πελάτης δικαιώθηκε στη δικαστική του διαμάχη με την εταιρεία και πήρε πίσω τα χρήματα για τη Mercedes-Benz S-Class του.

Η εισαγγελία της Στουτγάρδης επιβεβαίωσε ότι οι ποινικές διαταγές κατά των υπαλλήλων της Daimler στο περιφερειακό δικαστήριο του Böblingen είναι πλέον νομικά δεσμευτικές.

Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας κατέστησε σαφές ωστόσο, ότι οι εντολές ποινής δεν στρέφονταν εναντίον του ομίλου αλλά εναντίον μεμονωμένων υπαλλήλων.

Επομένως , οι συνέπειες που αφορούν τους κατάδικους δεν πρέπει να έχουν αντίκτυπο στο σύνολο της εταιρείας.

Συνέχισε λέγοντας πως η Daimler AG δεν πρόκειται να τους διώξει και πως στην τρέχουσα υπόθεση ο όμιλος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με κάποια ποινή.

Με πληροφορίες από: Bw24.de, Stuttgarter Zeitung

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.