Γερμανία – Με μια ματιά: Επέκταση και αυστηροποίηση του lockdown

Περιορισμός εξόδου: Περιορισμός ακτίνας 15 χιλιομέτρων για πολίτες σε περιοχές κινδύνου!

Σε περιοχές με επίπτωση 7 ημερών πάνω από 200 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα λάβουν περαιτέρω τοπικά μέτρα σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας των λοιμώξεων, ιδίως για να περιορίσουν το εύρος κίνησης στα 15 χλμ. από τον τόπο διαμονής, εκτός εάν υπάρχει βάσιμος λόγος. Οι ημερήσιες εκδρομές δεν αποτελούν λόγο παράβασης.

Περιορισμοί επαφών: Οι περιορισμοί επαφής συσφίγγονται ξανά. Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις επιτρέπονται μόνο με ένα επιπλέον άτομο εκτός νοικοκυριού!

Παράταση lockdown αρχικά με τα ίδια μέτρα που αποφασίστηκαν τον Δεκέμβριο έως τις 31 Ιανουαρίου!

Σχολεία και νηπιαγωγεία: Αυτό ισχύει επίσης για σχολεία και παιδικά κέντρα. Με άλλα λόγια: Μέτρα όπως η αναστολή παρακολούθησης και η εξ αποστάσεως διδασκαλία παραμένουν σε ισχύ. Οι κανονισμοί εξακολουθούν να ισχύουν για κέντρα φύλαξης παιδιών (π.χ. τοπική φροντίδα έκτακτης ανάγκης).

Το σχέδιο ψηφίσματος ανέφερε μόνο ένα βήμα προς βήμα σχέδιο από τη Μόνιμη Διάσκεψη των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού (KMK), το οποίο εξέφρασε την προοπτική σταδιακής επιστροφής στα σχολεία από τον Φεβρουάριο – αλλά μόνο εάν υπάρξει μια «σημαντική βελτίωση του ποσοστού μόλυνσης».

Επίδομα παιδικής ασθένειας: Όσοι πρέπει να φροντίζουν τα παιδιά στο σπίτι θα πρέπει να μπορούν να λαμβάνουν 10 επιπλέον ημέρες επιδόματος παιδικής ασθένειας ανά γονέα (μεμονωμένοι γονείς έως 20 ημέρες), συνεπώς επιπλέον μέρες αδείας.

Κυλικεία/Καντίνες: Πρέπει επίσης να κλείσουν! Τα κυλικεία της εταιρείας θα παραμείνουν κλειστά όπου το επιτρέπουν οι διαδικασίες εργασίας. Η παράδοση φαγητού και ποτών σε πακέτο παραμένει επιτρεπτή. Απαγορεύεται η κατανάλωση επί τόπου.

Υποχρέωση υποβολής σε τεστ κατά την είσοδο στη χώρα από περιοχές κινδύνου:

Πλέον, οι πολίτες θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ κατά την είσοδο στη Γερμανία από περιοχές κινδύνου – εκτός από την απαίτηση καραντίνας δέκα ημερών. Η υποχρέωση τεστ κατά την είσοδο μπορεί να εκπληρωθεί με τεστ εντός 48 ωρών πριν από την άφιξη ή με τεστ αμέσως μετά την είσοδο στη Γερμανία.

Όλα τα νέα για τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.