Γερμανία: Μέχρι Μάιο τα μέτρα για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό;

Οποιοσδήποτε επιστρέφει στη Γερμανία από το εξωτερικό θα συναντήσει ενισχυμένα μέτρα εισόδου στη χώρα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας θα επιδιώξει την επέκταση των κανονισμών εισόδου μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Οι κανονισμοί είχαν περίοδο ισχύος έως και την Πέμπτη.

Το πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο εκπρόσωπο της κυβέρνησης, δεν αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο αυτό, όμως πρόθεση της κυβέρνησης είναι στην τρέχουσα φάση της πανδημίας η κατάσταση να επανεξετάζεται σε κοντινά χρονικά διαστήματα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία άνω των 12 ετών, προκειμένου να μπορούν να επιστρέψουν χωρίς προβλήματα στη χώρα τους, θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι, είτε να έχουν αναρρώσει, είτε να έχουν αρνητικό τεστ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κανονισμό, η υποχρέωση καραντίνας ισχύει για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες υψηλού κινδύνου ή παραλλαγών κορωνοϊού.

Το Ινστιτούτο Robert Koch προς το παρόν δεν έχει κατατάξει κάποια χώρα σε αυτές τις κατηγορίες.

Πηγή: tornos NEWS

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.