Γερμανία: Μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατιδίων στον εμβολιασμό

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων όσον αφορά τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), το Μεκλεμβούργο-Προπομερανία πέτυχε ήδη ποσοστό εμβολιασμού 2,05%, υπερδιπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο.

Το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν ποσοστό 1,64% και η Σαξονία-Άνχαλτ 1,34%. Αντίθετα, η Θουριγγία με 0,66% και η Βάδη-Βυρτεμβέργη με 0,74% βρίσκονται σημαντικά πίσω.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού το 1,01% του γερμανικού πληθυσμού, όπως ανακοίνωσαν στο Βερολίνο ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) και το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI, το πρώτο εμβόλιο (κυρίως των εταιρειών Biontech/Pfizer και σε μικρότερο βαθμό της Moderna) χορηγήθηκε σε 842.455 άτομα. Για πλήρη προστασία, ωστόσο, απαιτούνται δύο δόσεις του εμβολίου με απόσταση περίπου τριών εβδομάδων.

«Έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε από την πανδημία», δήλωσε ο Σπαν. Εν τούτοις «η Γερμανία εξακολουθεί -λόγω του συνεχιζόμενου υψηλού αριθμού νέων κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό- να είναι στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας», πρόσθεσε.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που είναι γνωστό ως ανοσία της αγέλης, εκτιμάται ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί περισσότερο από το 60% του πληθυσμού. Για την υλοποίηση του στόχου το συντομότερο δυνατό στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα πρέπει το ποσοστό εμβολιασμού να αυξηθεί σημαντικά. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, τα εμβόλια είναι διαθέσιμα μόνο σε περιορισμένες ποσότητες.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.