Γερμανία: Διαδήλωση για τις αυξήσεις των τιμών στο Βερολίνο

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Βερολίνο ζητώντας να ρυθμιστούν οι τιμές των τροφίμων και να αυξηθούν οι φόροι για τους πλούσιους, καθώς η Γερμανία αντιμετωπίζει κρίση κόστους ζωής.

Βαδίζοντας πίσω από πανό, ένα από τα οποία έφερε το αίτημα “Αναδιανομή!”, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στη γερμανική πρωτεύουσα μετά από κάλεσμα αριστερών οργανώσεων να διαμαρτυρηθούν για την άνοδο των τιμών και των ενοικίων.

Τόσο η αστυνομία όσο και οι διοργανωτές δήλωσαν ότι τουλάχιστον 3.000 άτομα έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία, η οποία πραγματοποιήθηκε με φόντο την αύξηση του πληθωρισμού που προκλήθηκε εν μέρει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έπληξε τις προμήθειες ενέργειας και τροφίμων.

Άλλα πανό ανέφεραν ότι η τρέχουσα οικονομική τάξη “βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων”.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 70 και πλέον ετών και έφθασε το 10,4% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Εκτόξευση του πληθωρισμού στη Γερμανία – Τι ευθύνεται;

Οι αυξήσεις των τιμών πλήττουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών καθώς και τη βιομηχανία στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση, η οποία προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες το επόμενο έτος, προσπάθησε να μετριάσει την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, επιβάλλοντας ένα μερικό ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας που θα τεθεί σε ισχύ το 2023.

Τα περισσότερα από τα άλλα μέτρα ελάφρυνσης, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτούμενων σιδηροδρομικών ταξιδιών, έχουν ήδη λήξει.

Γερμανοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες πρότειναν την Τετάρτη την αύξηση των φόρων στα υψηλότερα εισοδήματα για να βοηθηθούν τα νοικοκυριά που αγωνίζονται με την εκτίναξη των λογαριασμών ενέργειας, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε αμέσως από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.