Γερμανία: Μεγάλη η αύξηση των ιδιοκτητών σκύλων το 2020

Το 2020 καταγράφηκαν σημαντικά περισσότεροι σκύλοι από ό,τι τα προηγούμενα έτη. Πολλοί όμως δίνουν ξανά τα ζώα τους.

Σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο, το 2020 ήταν η χρονιά του αρουραίου, αλλά στο Μόναχο ήταν πολύ πιο πιθανό να ήταν η χρονιά… του σκύλου! Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η στατιστική υπηρεσία της πόλης, στις 31.12.2020 ζούσαν στην πόλη 3.051 περισσότεροι σκύλοι από ό,τι το 2019.

Ακριβώς 40.674 σκύλοι ήταν καταχωρημένοι στο Μόναχο – μία αύξηση σε σύγκριση με το 2019 κατά 8,1 τοις εκατό. “Εν τω μεταξύ, ένας στους 39 κατοίκους του Μονάχου έχει έναν σκύλο”, γράφει σχετικά η αρχή. Βεβαίως, ο αριθμός των μη αναφερόμενων περιπτώσεων είναι πιθανό να είναι λίγο μεγαλύτερος.

Κατά τα προηγούμενα έτη, η ετήσια αύξηση των σκύλων ήταν σημαντικά χαμηλότερη, σε ποσοστό δύο τοις εκατό. Ένας λόγος για την υψηλή ανάπτυξη πέρυσι: Φυσικά η πανδημία.

Στην πανδημία, πολλοί απέκτησαν σκύλο – για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως για να έχουν απασχόληση και συντροφιά. Το καταφύγιο ζώων του Μονάχου το παρατήρησε επίσης αυτό. “Η ζήτηση ήταν αδιάλειπτη μέχρι πρόσφατα”, λέει η εκπρόσωπος Kristina Berchtold. Εν τω μεταξύ, πέφτει λίγο, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα το καλοκαίρι.

Αλλά δεν τα πάνε όλοι καλά με τον νέο τετράποδο σύντροφό τους αμέσως, γνωρίζει η Berchtold. “Επειδή οι σχολές σκύλων ήταν κλειστές κατά τη διάρκεια του lockdown, οι νέοι ιδιοκτήτες δεν είχαν την ευκαιρία να λάβουν επαγγελματικές συμβουλές και εκπαίδευση”. Ορισμένοι άνθρωποι πρέπει επίσης να επιστρέψουν στη δουλειά τους και ξαφνικά έχουν λιγότερο χρόνο για το κατοικίδιό τους.

Αυτό εξασφαλίζει επίσης ότι πολλοί δίνουν τα σκυλιά τους πίσω μετά από μερικούς μήνες. “Περίπου το ένα τρίτο όλων των ζώων που μας παραδίδονται είναι αποκτήματα της πανδημίας”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.