Γερμανία: «Μεγάλη προπαγάνδα στα social media από αντιεμβολιαστές»

Ο Γερμανός πρόεδρος συνέστησε σε μαθητές να ενημερώνονται από αξιόπιστα ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι στα social media γίνεται μεγάλη προπαγάνδα από ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται μεγάλη προπαγάνδα από ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και οι μαθητές θα πρέπει να ενημερώνονται από αξιόπιστα ΜΜΕ, τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, συζήτησε με μαθητές στο Βερολίνο τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού .

«Οι νέοι μου είπαν ότι υπήρξαν αφενός μεν πάρα πολλές πληροφορίες από τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφετέρου δε και πολύ αντιφατικές πληροφορίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει γίνει μεγάλη προπαγάνδα από άτομα που δεν είναι πρόθυμα να εμβολιαστούν και από συνωμοσιολόγους, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό προφανώς είχε αντίκτυπο στους νέους, οι οποίοι ενημερώνονται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε μετά την επίσκεψή του για την προώθηση της εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού σε σχολείο της συνοικίας Σαρλότενμπουργκ του Βερολίνου.

Ο Σταϊνμάιερ εξήγησε στους μαθητές ότι «είναι πολύ σημαντικό η πληροφόρηση να γίνεται από αξιόπιστα ΜΜΕ».

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί διατύπωσαν επίσης στον πρόεδρο την άποψη ότι είναι πολύ σημαντική η επιρροή μιας ομάδας συνομηλίκων μαθητών για τον εμβολιασμό, διότι εάν κάποιοι στην τάξη εμβολιαστούν, τότε σπεύδουν να το κάνουν και οι άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο σχολείο της γερμανικής πρωτεύουσας, ο Γερμανός πρόεδρος έκανε και πάλι έκκληση να εμβολιστούν όλοι οι πολίτες. «Δεν έχουμε φτάσει στον στόχο μας, αλλά μπορούμε να τον επιτύχουμε. Προϋπόθεση για αυτό είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.