Στη Γερμανία το μεγαλύτερο εργοστάσιο λυκίσκου στον κόσμο

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο εκχύλισης λυκίσκου στον κόσμο βρίσκεται στο Train στην περιοχή Kelheim. Εξασφαλίζει ότι η μπύρα υψηλής ποιότητας μπορεί να παρασκευάζεται παγκοσμίως με λυκίσκο Hallertau. Ο πρόεδρος Markus Söder εγκαινίασε επίσημα το εργοστάσιο

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο εκχύλισης λυκίσκου στον κόσμο εγκαινιάστηκε επίσημα τη Δευτέρα στη Βαυαρία.

Το εργοστάσιο λειτουργεί ήδη εδώ και δύο χρόνια, αλλά λόγω της πανδημίας της Κορόνας τα εγκαίνια δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Το εργοστάσιο λυκίσκου λειτουργεί σαν μια μεγάλη καφετιέρα

Το εργοστάσιο επεξεργασίας λυκίσκου στην περιοχή St. Johann επεξεργάζεται 33.000 τόνους ακατέργαστου λυκίσκου ετησίως.

Η νέα μονάδα εκχύλισης λυκίσκου κόστισε περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου τον κύκλο εργασιών δύο ετών, όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος Johann Pichlmaier.

Η μονάδα λειτουργεί όπως μια μεγάλη καφετιέρα, με τη διαφορά ότι αντί για σκόνη καφέ χρησιμοποιούνται σφαιρίδια λυκίσκου και αντί για νερό χρησιμοποιείται διοξείδιο του άνθρακα.

Το διοξείδιο του άνθρακα πιέζεται μέσα από το λυκίσκο υπό υψηλή πίεση (300 έως 500 bar), απελευθερώνοντας τις αρωματικές και πικρές ουσίες που είναι σημαντικές για τους ζυθοποιούς. Στη συνέχεια, το CO2 διαχωρίζεται.

Εκτός από το παχύρρευστο, μελιτώδες εκχύλισμα λυκίσκου, αυτό που απομένει είναι τα χρησιμοποιημένα σιτηρά λυκίσκου, τα οποία μεταποιούνται σε ζωοτροφές.

Η επένδυση είναι επίσης ένα σημάδι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν στη μελλοντική βιωσιμότητα του Hallertau. Κατά την τελετή έναρξης, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder (CSU) τόνισε τη σημασία της μπύρας ως πολιτιστικού αγαθού. Η Βαυαρία θα ήταν αδιανόητη χωρίς μπύρα.

Οι περίπου 190 εργαζόμενοι του εργοστασίου θα διασφαλίσουν τη διατήρηση αυτού του πολιτιστικού αγαθού.

Το γεγονός ότι η Train επεξεργάζεται τόσο λυκίσκο σε μισή ώρα όσο καταναλώνει ολόκληρο το Oktoberfest του Μονάχου είναι εκπληκτικό, δήλωσε ο Söder.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.