Γερμανία: Μείωση άνω του 17% στις εξαγωγές αυτοκινήτων

Σημαντική πτώση κατέγραψε ο αριθμός των εξαγωγών αυτοκινήτων από τη Γερμανία στο γ΄ τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Detsatis, η μείωση αποδίδεται στα προβλήματα με την έλλειψη ημιαγωγών που καταγράφονται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Έτσι, οι εξαγωγές αυτοκινήτων από τη Γερμανία προς το εξωτερικό υποχώρησαν κατά 17,2%, συγκριτικά με το γ’ τρίμηνο του 2020, με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 23,1 δισ. ευρώ.

Ακόμα, μεγαλύτερη μείωση εμφάνισαν οι εισαγωγές αυτοκινήτων στη Γερμανία, καθώς υποχώρησαν κατά 29,8% συγκριτικά με το γ’ τρίμηνο του 2020 και με την αξία του να φτάνει τα 11,2 δισ. ευρώ.

Πηγή: insider

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.