Γερμανία: Μείωση σε νεοσύστατες επιχειρήσεις λόγω της κρίσης του Covid

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις στη Γερμανία μειώθηκαν σημαντικά κατά το πρώτο έτος του Covid 2020 σύμφωνα με το ίδρυμα Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).

Με 537.000 νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις, υπήρξαν 68.000 λιγότεροι αυτοαπασχολούμενοι από ό,τι το 2019.

Αυτό αντιστοιχεί σε μία μείωση της τάξεως του έντεκα τοις εκατό, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Πέμπτη στην πόλη Frankfurt am Main.

“Το ξέσπασμα της κρίσης της πανδημίας άλλαξε τα δεδομένα για πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Fritzi Köhler-Geib, επικεφαλής οικονομολόγος της KfW.

Η πανδημία δημιουργεί υψηλό επίπεδο οικονομικής αβεβαιότητας.

Σε αντίθεση με τις προσδοκίες, η επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας που προκλήθηκε από την κρίση της πανδημίας δεν οδήγησε σε περισσότερες “νεοσυστάσεις έκτακτης ανάγκης”.

Τα μέτρα για τον Covid πλήττουν ιδιαίτερα εκείνες τις βιομηχανίες που έχουν συνήθως πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις, όπως η εστίαση ή το λιανικό εμπόριο.

Σύμφωνα με τις παρεχόμενες πληροφορίες, η ανάλυση της KfW βασίζεται σε μια αντιπροσωπευτική ετήσια τηλεφωνική έρευνα του πληθυσμού σχετικά με τη δραστηριότητα του τομέα στη Γερμανία. Παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της δραστηριότητας στη Γερμανία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.