Γερμανία: Μειώθηκαν οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο

Οι εταιρικές χρεοκοπίες στη Γερμανία υποχώρησαν 21,8% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, συνεχίζοντας μια πτωτική τάση από την εισαγωγή ενός waiver στην αρχή της πανδημίας.

Η Γερμανία άφησε τις επιχειρήσεις που δυσκολευόταν με την κρίση να καθυστερήσουν να δηλώσουν χρεοκοπία από τον Μάρτιο του περασμένου έτους -αν και οι επικριτές δήλωσαν πως η τακτική αυτή θα κατέληγε να στηρίζει τις “επιχειρήσεις-ζόμπι” χωρίς βιώσιμο μέλλον.

Οι χρεοκοπίες υποχώρησαν και διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1999 στο προηγούμενο έτος.

Αλλά από τον Οκτώβριο, το Βερολίνο έχει αρχίσει να καταργεί σταδιακά το πρόγραμμα.

Το 2021 μόνο οι εταιρείες που περιμένουν κρατική ενίσχυση που παρέχεται από τον Νοέμβριο εξαιρέθηκαν από την υποβολή χρεοκοπίας -μέχρι αυτόν τον μήνα.

Η στατιστική υπηρεσία δήλωσε πως τα στοιχεία του Φεβρουαρίου σημαίνουν ότι “τα οικονομικά προβλήματα πολλών επιχειρήσεων εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμη από την αύξηση των αναφερόμενων εταιρικών χρεοκοπιών”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.