Γερμανία: Μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις λιανικής

Οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας ότι οι καταναλωτικές δαπάνες για αγαθά μειώθηκαν στο τέλος του γ΄ τριμήνου.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 2,5% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων για αύξηση 0,6%. Τον Αύγουστο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,2% σε μηνιαία βάση.

Οι πωλήσεις λιανικής διαμορφώθηκαν 0,9% χαμηλότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, αλλά αυξήθηκαν 3,7% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

“Αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι οι πωλήσεις λιανικής μειώνονται καθώς ανακάμπτουν οι δαπάνες για υπηρεσίες, λόγω της υπέρβασης των δαπανών για αγαθά κατά τη διάρκεια της πανδημίας”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics, Claus Vistesen.

Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,8% στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, κυρίως χάρη στις υψηλότερες δαπάνες των νοικοκυριών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Παρέχεται από: capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.