Γερμανία: Μελέτη – Η τηλεργασία μειώνει το ΑΕΠ

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία PwC, η τηλεργασία πολλών υπαλλήλων θα μπορούσε φέτος να μειώσει το γερμανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) κατά 15 δις ευρώ.

Οι μειωμένες δαπάνες των εργαζομένων γραφείου έπληξαν ιδιαίτερα τη γαστρονομία, το λιανικό εμπόριο και τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες, εξηγούν οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες από το Μόναχο.

Περίπου το 30 τοις εκατό των εργαζομένων στη Γερμανία εργάζονται επί του παρόντος από το σπίτι και όχι στο γραφείο. Έτσι, ξοδεύουν λιγότερα για να μετακινούνται στη δουλειά, για το μεσημεριανό και τα ψώνια τους.

Ως αποτέλεσμα, οι τομείς που επηρεάζονται άμεσα θα χάσουν περίπου 5,7 δις ευρώ. Επιπλέον, υπάρχουν έμμεσες επιπτώσεις όπως η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας των εστιατορίων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.