Γερμανία-Μελέτη: Οι νέοι αισθάνονται άγχος από τις χαλαρώσεις μέτρων

Περίπου το ένα τρίτο των νέων στη Γερμανία αισθάνεται άγχος από τη χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας.

Με τη δήλωση “Αισθάνομαι ότι πιέζομαι να κάνω πολλά πράγματα όταν αυτό είναι και πάλι δυνατόν” συμφώνησε το 34% των ατόμων που γεννήθηκαν μετά το 1995 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ειδική αξιολόγηση του Ινστιτούτου Έρευνας Γενεών του Άουγκσμπουργκ, η οποία είναι αποκλειστικά στη διάθεση του πρακτορείου ειδήσεων dpa.

Από την αρχή της πανδημίας, το ιδιωτικό ινστιτούτο ρωτά κάθε δεκαπενθήμερο τουλάχιστον 1.500 αντιπροσωπευτικά επιλεγμένους ανθρώπους πώς βιώνουν την πανδημία. Αυτό καθιστά επίσης δυνατές τις μακροχρόνιες παρατηρήσεις.

Τον Μάιο, το ποσοστό αποδοχής της παραπάνω δήλωσης ήταν ακόμα 54%. Έκτοτε, τα ποσοστά αποδοχής σε αυτή την ηλικιακή ομάδα μειώνονται.

Μεταξύ των ηλικιωμένων, τα ποσοστά αποδοχής είναι χαμηλότερα, αλλά έχουν παραμείνει σχετικά σταθερά από την αρχή της χαλάρωσης. Για τη γενιά Υ (26 έως 39 ετών), η τιμή κυμαίνεται γύρω στο 30%.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ομάδα, τόσο χαμηλότερη είναι η αποδοχή. Μεταξύ των λεγόμενων baby boomers ηλικίας 56 ετών και άνω, η τιμή αυξήθηκε πρόσφατα και πάλι: το 11% αισθάνεται πίεση να κάνει κάτι.

Μελέτη: Ινστιτούτου Έρευνας Γενεών του Άουγκσμπουργκ | DPA

Πηγή: www.abendzeitung-muenchen.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.