Το γερμανικό μέλλον διακυβεύεται: Η κρίση αναστατώνει εταιρείες

Έμποροι, μεταφορείς, κοινωνικά ιδρύματα: Οι κάτοικοι της περιοχής Τσαμ αισθάνονται επίσης τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Ορισμένα υποκαταστήματα έχουν ήδη κλείσει, οι μεταφορείς ξεμένουν από ντίζελ και ακόμη και τα γηροκομεία αναρωτιούνται τι θα κάνουν στη συνέχεια.

Το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος δεν είναι μόνο μια αυξανόμενη ανησυχία για τα ιδιωτικά νοικοκυριά, αλλά και για τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εταιρείες και τα κοινωνικά ιδρύματα.

Παραδείγματα από την περιοχή Cham στο Άνω Παλατινάτο δείχνουν πώς η αύξηση του κόστους επιβαρύνει τους επιχειρηματίες.

Αρτοποιείο κλείνει υποκαταστήματα σε γειτονικά χωριά

Με βαριά καρδιά, ο Hutterer αποφάσισε να φτιάχνει λιγότερα προϊόντα. Θα κλείσει τρία υποκαταστήματα σε γειτονικά χωριά και θα διατηρήσει μόνο το αρτοποιείο στο Τσαμ. Αυτό θα εξαλείψει τα έξοδα ενοικίασης, ταξιδιού και προσωπικού.

“Χρησιμοποιούμε περίπου 60.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης κατά μέσο όρο – μόνο στο αρτοποιείο. Και όταν η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται κατά 120%, αυτό πονάει πολύ.

Στα υποκαταστήματα, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα είχε τριπλασιαστεί – και απλά δεν μπορείς να το αντέξεις αυτό με ένα μικρό υποκατάστημα σε ένα χωριό με λίγα ευρώ την ημέρα”, αναφέρει ο Hutterer.

Οι μεταφορείς στη Γερμανία βρίσκονται υπό πίεση

Πολλοί επιχειρηματίες στην περιοχή του Cham αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα – μεταξύ αυτών και ο μεταφορέας εμπορευμάτων Bernhard Groitl με τους 60 υπαλλήλους του.

Μετά την κρίση, το κόστος αγοράς των φορτηγών έχει διπλασιαστεί. Επιπλέον, οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και το πρόσθετο AdBlue για το ντίζελ είναι επίσης δύσκολο να βρεθεί αυτή τη στιγμή.

“Υπήρξαν ήδη ημέρες κατά τις οποίες ο προμηθευτής δεν ήταν καν σε θέση να παραδώσει ντίζελ. Είχαμε ήδη αυτό το πρόβλημα φέτος, όταν δεν μπορούσαμε να προμηθευτούμε καθόλου ντίζελ”, αναφέρει ο Groitl.

Επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στους οίκους ευγηρίας

Στο γηροκομείο του Αγίου Μιχαήλ στο Roding, στο Άνω Παλατινάτο, προσπαθούν επίσης να διατηρήσουν την καθημερινότητά τους, παρόλο που η ενεργειακή κρίση πλήττει σκληρά. Το ίδρυμα θερμαίνεται με φυσικό αέριο και το κόστος ανεβαίνει στα ύψη.

Η διεύθυνση του ιδρύματος θα ήθελε να αυξήσει τις τιμές. Επειδή όχι μόνο η ενέργεια γίνεται πιο ακριβή, αλλά και το προσωπικό και τα τρόφιμα.

Ωστόσο, ο διευθυντής του ιδρύματος Karl Gschwendner δεν μπορεί απλώς να αυξήσει τις εισφορές όσων χρειάζονται φροντίδα. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να ισορροπήσει τα πάντα και θα ήθελε οι πολιτικοί να παράσχουν μια διάσωση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.