Γερμανία: Το μετάλλιο των πολιτών θα είναι στο μέλλον από ασήμι

Το Χρυσό Μετάλλιο Πολιτών της πόλης Lauf an der Pegnitz θα είναι στο μέλλον μόνο επιχρυσωμένο – και όχι πλέον εξ ολοκλήρου από καθαρό χρυσό.

Το δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα την αντίστοιχη πρόταση, δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης. Ο λόγος για την απόφαση είναι απλός: ο χρυσός έχει γίνει πολύ ακριβός.

Το χρυσό μετάλλιο του πολίτη απονέμεται σπάνια στον δήμο της Μέσης Φραγκονίας, πιο πρόσφατα το 2019.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν άλλα μετάλλια στην αποθήκη και η πόλη πρέπει να παραγγείλει νέα. Ωστόσο, η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ απότομα στο μεταξύ και επίσης παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος, η χρυσή αξία για ένα μετάλλιο είναι τουλάχιστον 5.000 ευρώ.

Αντίθετα, τα μετάλλια από ασήμι που είναι επιχρυσωμένα είναι πολύ φθηνότερα – το κόστος εδώ κυμαίνεται μεταξύ 64 και 350 ευρώ ανά μετάλλιο.

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αυτά μπορούν πλέον να αγοραστούν. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια για την απονομή του μεταλλίου των πολιτών.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.