Γερμανία: Μετεγκατάσταση 130 αναγνωρισμένων προσφύγων από Λέσβο

Περίπου 130 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν απευθείας από τη Λέσβο στη Γερμανία την ερχόμενη Τετάρτη (17/2).

Η μεταφορά των προσφύγων για τη μετεγκατάσταση στη Γερμανία θα γίνει με πτήση τσάρτερ που θα προσγειωθεί στο Ανόβερο, ενώ ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται περισσότερες από 30 οικογένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες στη συντριπτική πλειοψηφία τους κατάγονται από το Αφγανιστάν, ενώ άλλοι προέρχονται από το Ιράν και το Ιράκ.

Την αξιολόγηση και προετοιμασία των συμμετεχόντων στη μετεγκατάσταση έχουν αναλάβει κλιμάκιο Γερμανών αξιωματούχων. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο.

Οι ωφελούμενοι διαμένουν σε ειδικές, προσωρινές, δομές φιλοξενίας, που λειτουργούν υπό τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Ενώ ο διεθνής οργανισμός έχει αναλάβει επίσης την ψυχολογική υποστήριξη και νομική βοήθειά τους, την ενημέρωσή τους για τη χώρα προορισμού τους, τη διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών ελέγχων πριν από τη μετεγκατάσταση και τη συνοδεία τους μέχρι τη Γερμανία.

Η μεταφορά των προσφύγων στη Γερμανία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συμφωνία που αφορά μετεγκατάσταση συνολικά 1.553 προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία, μετά την καταστροφή της δομής στη Μόρια. Ήδη έχουν μετεγκατασταθεί 333 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.

Την υλοποίηση της μετεγκατάστασης χαιρέτιζε σε πρόσφατο tweet της και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.