Γερμανία: Μετεωρολόγος προμηνύει μεγάλο χειμώνα με πολύ κρύο

Μετά από τις τελευταίες υψηλές θερμοκρασίες, ο πραγματικός χειμώνας δεν έχει έρθει ακόμη. Σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας πρόκειται να χιονίσει έως και 50 εκ. – ή και ακόμα περισσότερο.

Ο χειμώνας του 2021 ήταν ήδη αρκετά κρύος και με μπόλικο χιόνι. Αλλά αυτό θα μπορούσε να επιδεινωθεί. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι το χιόνι που έχει πέσει μέχρι στιγμής θα λιώσει.

Διότι: Στις αρχές της πρώτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου ο καιρός προβλέπεται ζεστός, σχεδόν ανοιξιάτικος, όπως προβλέπει το The Weather Channel.

Ωστόσο, μετά τη σύντομη θερμή φάση, ο καιρός θα γίνει ακόμα πιο κρύος από πριν – και θα χιονίσει πολύ περισσότερο και πάλι.

Ο κρύος αέρας από το βορρά θα συναντήσει τον ζεστό αέρα από την περιοχή της Μεσογείου.

Το αποτέλεσμα: Πολύ χιόνι στη Γερμανία.

Μερικές φορές προβλέπονται έως και 50 εκ. “Αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί στις χειρότερες συνθήκες χιονιού των τελευταίων δέκα ετών”, δήλωσε ο μετεωρολόγος Jan Schenk σε ένα βίντεο στο The Weather Channel.

Ακόμα κι αν είναι σίγουρο ότι το χιόνι θα έρθει, δεν είναι ακόμη σίγουρο το πού. Εξαρτάται από το πώς θα αναπτύσσονται τα ρεύματα του αέρα.

Μπορεί να υπάρξει ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα χιονιού που θα πέσει στη βόρεια Γερμανία ή στο μέσο και στα νότια της Γερμανίας.

Απομένει επίσης να αποσαφηνιστεί πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι χειμερινές αυτές συνθήκες. Αναμένονται για αρκετές ημέρες, αλλά συζητούνται επίσης αρκετές εβδομάδες.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα έναν πολύ μεγάλο χειμώνα.

Επειδή το κρύο μέτωπο κινείται από βορρά προς νότο, επηρεάζεται και η υπόλοιπη Ευρώπη. Κυρίως η Σκανδιναβία, φυσικά, αλλά θα μπορούσε επίσης να χιονίσει στο Λονδίνο.

Ο κρύος αέρας θα μπορούσε ακόμη και να διεισδύσει μέχρι τη βόρεια Ισπανία. Κάτι παρόμοιο αναμένεται στην Ασία, όπως και στις ΗΠΑ.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.