Γερμανία: Μην αναρτάτε φωτογραφίες των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Οι φωτογραφίες πιστοποιητικών εμβολιασμού δεν κάνει να δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο, προειδοποιούν ειδικοί στη Γερμανία.

Φωτογραφίες του εμβολιασμού μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού δεν ανήκουν στο Διαδίκτυο. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση σχετικά με αυτό. Οι ειδικοί το βλέπουν παρόμοια.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, σχεδόν 19 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού τουλάχιστον μία φορά (από τις 23 Απριλίου).

Πολλοί από τους εμβολιασμένους είναι χαρούμενοι που σύντομα θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες.

Για να μοιραστούν αυτή τους τη χαρά με φίλους, δημοσιεύουν φωτογραφίες του πιστοποιητικού εμβολιασμού στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, αυτό προκαλεί απατεώνες να αναπαράγουν τα δεδομένα.

Για αυτόν τον λόγο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε μια προειδοποίηση στο Twitter την περασμένη εβδομάδα.

Συνιστάται να μην μοιράζεστε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες σχετικά με την υγεία σας. “Οι εγκληματίες μπορούν να κάνουν κακόβουλη χρήση των δεδομένων που είναι ορατά σε αυτούς, όπως ο αριθμός παρτίδας, η σφραγίδα του ιατρείου ή η υπογραφή του γιατρού, ώστε να κάνουν πλαστογραφίες”.

Για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, οι τιμές είναι αυτή τη στιγμή περίπου 150 ευρώ στη μαύρη αγορά.

Όμως τα δεδομένα δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την παραποίηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI), που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των φαρμάκων στη Γερμανία, προειδοποιεί ότι οι πληροφορίες στις φωτογραφίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναφορά ψευδών παρενεργειών.

Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Welt am Sonntag, εκπρόσωπος του PEI παραδέχτηκε ότι “ψευδείς ύποπτες περιπτώσεις μπορούν φυσικά να δημιουργηθούν με μια τέτοια ονομασία παρτίδας”.

Όποιος γνωρίζει έναν αριθμό παρτίδας και τη σχετική ημερομηνία εμβολιασμού μπορεί να υποβάλει μήνυμα μέσω της διαδικτυακής πύλης “nebenwirkungen.bund.de” ή της “SafeVac” του PEI.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, επειδή μπορεί κανείς να υποβάλει τέτοιες αναφορές ανώνυμα.

Οι υπερασπιστές απορρήτου εκφράζουν επίσης ανησυχίες σχετικά με την ανάρτηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Διαδίκτυο.

Ο ειδικός Johannes Caspar δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι μπορεί επίσης να υπάρχουν κίνδυνοι για τον ίδιο τον κάτοχο του εμβολιασμού.

Με την προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, είναι δυνατόν να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ειδικά στους νέους.

Οι χειριστές κοινωνικών δικτύων αξιολογούν συνήθως τα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά ενός ατόμου προκειμένου να εξαγάγουν συμπεράσματα σχετικά με διαφημίσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.