Γερμανία : Μισοφαγωμένο σαλάμι δίνει τη λύση σε ανεξιχνίαστο έγκλημα

Εννιά χρόνια μετά την τέλεση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος, η γερμανική αστυνομία κατόρθωσε να δώσει τη λύση χάρη σε ένα… μισοφαγωμένο σαλάμι, όπου είχε εντοπιστεί το DNA του ενόχου.

Το DNA που βρέθηκε στο σαλάμι στη Γερμανία ταυτιζόταν με εκείνο ενός άνδρα που είχε συλληφθεί στη Γαλλία για άλλο έγκλημα. Άσχετο με το πρώτο.

Η αστυνομία της πόλης Σβελμ, στο δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε ότι το αλλαντικό ανήκε στο θύμα μιας διάρρηξης.

Ο δράστης, ένας 30χρονος Αλβανός υπήκοος, έκανε το λάθος να φάει μια μπουκιά από το σαλάμι, προτού εγκαταλείψει τον τόπο του εγκλήματος.

Το DNA που είχε συλλέξει η γερμανική αστυνομία από το σαλάμι όταν ερευνούσε την υπόθεση δεν είχε ταιριάξει με κάποια καταχώριση στη βάση δεδομένων της.

Χρόνια μετά, ωστόσο, η σύγκριση του γενετικού υλικού με τα δεδομένα διεθνών βάσεων έφερε επιτέλους αποτελέσματα. Και οδήγησε στην αναγνώριση του υπόπτου.

Το DNA από το σαλάμι στη Γερμανία ήταν πανομοιότυπο με αυτό που είχε συλλέξει η αστυνομία της Γαλλίας από έναν άνδρα που είχε εμπλακεί σε ένα άλλο βίαιο έγκλημα.

Καθώς η υπόθεση της διάρρηξης στη Γερμανία έχει παραγραφεί λόγω παλαιότητας, είναι μάλλον απίθανο ότι ο ύποπτος θα εκδοθεί στη χώρα, με την αστυνομία της Σβελμ να ανακοινώνει ότι παραμένει ελεύθερος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.