Γερμανία: Στο Μόναχο τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Μόναχο και το Ίνγκολσταντ ηγούνται της Βαυαρίας στο ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο, αυτό οφείλεται και στις εταιρείες που εδρεύουν εκεί.

Η πόλη του Μονάχου είναι η περιοχή ταξινόμησης με τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε εθνικό επίπεδο.

Με συνολικά 35.127 αμιγώς ηλεκτροκίνητα και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα με μπαταρία, η βαυαρική πρωτεύουσα βρίσκεται πιο μπροστά ακόμα και από το Βερολίνο, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο σε μέγεθος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αρχής Μηχανοκίνητων Μεταφορών από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Ωστόσο, όσον αφορά το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον πληθυσμό των οχημάτων, το Ίνγκολσταντ με 7,0% και η περιφέρεια του Μονάχου με 5,1% προηγούνται της πόλης του Μονάχου, η οποία φτάνει στο 4,7%.

Το Μόναχο και το Ίνγκολσταντ επωφελούνται από τις τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το Ίνγκολσταντ και το Μόναχο, ως έδρα της Audi και της BMW αντίστοιχα, επωφελούνται στις στατιστικές από τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Από την τέταρτη έως τη δέκατη θέση στην κατάταξη του μεριδίου των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων βρίσκονται το Starnberg με 3,9%, οι πόλεις Aschaffenburg και Schweinfurt με 3,7% η καθεμία, η περιφέρεια Erlangen-Höchstadt με 3,5%, η πόλη Regensburg (3,3), η πόλη Würzburg (3,2) και η περιφέρεια Ebersberg με 3,1%.

Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα μερίδια ηλεκτρονικών αυτοκινήτων βρίσκονται στις περιοχές Kronach με 1,5% και Cham και Straubing-Bogen με 1,6% έκαστη. Ο βαυαρικός μέσος όρος είναι 2,6% – 0,2 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από ό,τι στη Γερμανία συνολικά.

Ένας σταθμός φόρτισης για 21,9 οχήματα

Η Βαυαρία είναι επίσης ελαφρώς πάνω από το μέσο όρο όσον αφορά την παροχή δημόσιων σημείων φόρτισης. Σύμφωνα με μελέτη της κρατικής τράπεζας KfW, 21,9 οχήματα πρέπει να μοιράζονται ένα σημείο φόρτισης στη Βαυαρία.

Ωστόσο, σε έρευνα που διεξήγαγε το ινστιτούτο, το 58,8% των νοικοκυριών που ερωτήθηκαν στη Βαυαρία ανέφεραν την έλλειψη δημόσιων σημείων φόρτισης ως εμπόδιο για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό είναι λίγο περισσότερο από τον εθνικό μέσο όρο (56,0).

Σε εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκε τρεις φορές ταχύτερα από τον αριθμό των δημόσιων σημείων φόρτισης τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με την KfW.

“Η υποδομή φόρτισης πρέπει τώρα να συμβαδίζει με τη δυναμική εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να καταστεί ελκυστική η μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα”, ζήτησε η επικεφαλής οικονομολόγος Fritzi Köhler-Geib.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.