Γερμανία – Mπόνους για παιδιά: Προβλεπόμενη πληρωμή Μάρτιο-Απρίλιο

Για άλλη μια φορά, οι οικογένειες κατά την κρίση της πανδημίας υποστηρίζονται με οικονομικό βοήθημα-μπόνους στη Γερμανία.

Αυτή τη φορά θα είναι 150 ευρώ αντί για 300. Οι ενήλικες παραλήπτες βασικής ασφάλειας θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν το ίδιο ποσό. Η πληρωμή θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα.

Οι οικογένειες λαμβάνουν και πάλι οικονομική υποστήριξη. Σύμφωνα με ψήφισμα της κυβέρνησης, οι γονείς θα λάβουν ένα επιπλέον επίδομα για τα παιδιά ύψους 150 ευρώ.

Επιπλέον, ο συνασπισμός αποφάσισε επίσης μια εφάπαξ πληρωμή για ενήλικες αποδέκτες της βασικής ασφάλειας, επίσης ύψους 150 ευρώ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του SPD Saskia Esken, τα επιπλέον χρήματα θα μπορούσαν να πληρωθούν ήδη την άνοιξη του 2021. “Αυτό είναι ένα τεχνικό ζήτημα.

Θα πρέπει να είναι δυνατόν μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο να πληρωθούν τα χρήματα”, είπε την Πέμπτη στο RTL / ntv. Τον περασμένο χρόνο, αυτό επιτεύχθηκε “μέσα σε λίγες εβδομάδες”.

Τότε, οι γονείς πληρώθηκαν για ένα παιδί ένα επιπλέον μπόνους 300 ευρώ ως μέρος του πακέτου οικονομικής βοήθειας – σε δύο δόσεις των 200 ευρώ και 100 ευρώ, μαζί με το πάγιο επίδομα τέκνου.

Το παιδικό μπόνους 2020 εγκρίθηκε στις αρχές Ιουνίου και η πρώτη πληρωμή πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Εφόσον το παιδικό μπόνους εφαρμόζεται και για το 2021, οι ίδιες προϋποθέσεις θα πρέπει να ισχύουν για τη συνδρομή του 2020:

  • Όποιος δικαιούται επίδομα τέκνου δικαιούται να το λάβει χωρίς να χρειάζεται να υποβάλει ξεχωριστή αίτηση.
  • Το μπόνους συμψηφίζεται με το αφορολόγητο ποσό τέκνων, το οποίο ωφελεί ιδιαίτερα τις οικογένειες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.
  • Το παιδικό μπόνους δεν προσμετράται στη βασική ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι οι αποδέκτες κοινωνικών παροχών όπως το Hartz IV ή το επίδομα στέγασης λαμβάνουν το πλήρες ποσό.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Κοινωνικών, Hubertus Heil (SPD) χαιρέτισε τις εφάπαξ πληρωμές των 150 ευρώ.

Αυτό θα μετριάσει την κοινωνική δυσκολία, είπε στο NDR Info. “Αυτό είναι οικονομικά εύλογο και κοινωνικά απαραίτητο.”

Τις τελευταίες ημέρες, ο Heil είχε επιμείνει σε ένα επιπλέον επίδομα λόγω κορωνοϊού για τους μακροχρόνια άνεργους και τους χαμηλόμισθους.

Το Ινστιτούτο Έρευνας Μακροοικονομικής και Επιχειρηματικού Κύκλου (IMK) του ιδρύματος Hans Böckler παρουσίασε χθες μια μελέτη, σύμφωνα με την οποία το επιπλέον επίδομα για τα παιδιά που καταβλήθηκε τότε ύψους περίπου 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ είχε δώσει στην εγχώρια οικονομία μεγαλύτερη ώθηση από την μείωση του ΦΠΑ ύψους 19 τοις εκατό, που περιορίστηκε στο τέλος του έτους σε 16 τοις εκατό.

Αυτή τη φορά, προγραμματίζονται δαπάνες ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η χθεσινή απόφαση: Γερμανία: Mπόνους παιδιών, επίδομα κορωνοϊού και μειωμένο ΦΠΑ (2021)

Ποιος δικαιούται το επίδομα τέκνου;

Οι γονείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επίδομα τέκνου για τα παιδιά τους από τη γέννησή τους και μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Οι νόμιμοι κηδεμόνες που ζουν με το παιδί στο ίδιο νοικοκυριό έχουν αυτό το δικαίωμα.

Η πληρωμή επιδόματος τέκνου μπορεί να παραταθεί έως την ηλικία των 25 ετών, για παράδειγμα εάν το παιδί εξακολουθεί να ακολουθεί κάποιου είδους εκπαίδευση ή να σπουδάζει – ακόμη και αν δεν ζει πλέον στο ίδιο νοικοκυριό.

Μια άλλη απαίτηση για τη λήψη επιδόματος τέκνου: Τόπος διαμονής στη Γερμανία, σε μια άλλη χώρα της ΕΕ, στη Νορβηγία, στο Λιχτενστάιν, στην Ισλανδία ή στην Ελβετία.

Ποιος λαμβάνει το αφορολόγητο ποσό τέκνων;

Εκτός από το επίδομα τέκνου, υπάρχει το λεγόμενο αφορολόγητο ποσό τέκνων για τους γονείς (2021: 8.388 ευρώ ανά παιδί). Αυτό αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα των γονέων, το οποίο μειώνει τον πληρωτέο φόρο.

Κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, η φορολογική υπηρεσία ελέγχει αυτόματα εάν οι γονείς επωφελούνται περισσότερο από το επίδομα τέκνου ή από τη φορολογική απαλλαγή. Με υψηλό εισόδημα, η φορολογική απαλλαγή είναι πιο χρήσιμη.

Δείτε επίσης στο GRland.info

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.