Γερμανία: Μπόνους τέκνων και επίδομα κορωνοϊού

Από τον Μάιο θα καταβάλλεται ένα μπόνους τέκνων ύψους 150 ευρώ ανά παιδί. Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης καταβάλλει ένα επιπλέον επίδομα για όλους όσους δικαιούνται τη λεγόμενη βασική ασφάλεια (Grundsicherung).

Για την ανακούφιση των ανθρώπων από την κρίση της πανδημίας, οι επικεφαλής του συνασπισμού στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφώνησαν σε διάφορα μέτρα τον Φεβρουάριο:

Μεταξύ άλλων, υπάρχει ένα εφάπαξ επίδομα κορωνοϊού (Corona-Zuschlag) για περίπου 3,8 εκατομμύρια άνεργους, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επίσης, οι οικογένειες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα εφάπαξ μπόνους ανά παιδί.

Το λεγόμενο μπόνους τέκνων (Kinderzuschlag). Σύμφωνα με αναφορές, οι παροχές θα καταβληθούν από τον Μάιο.

Επίδομα κορωνοϊού: Ποιος επηρεάζεται και πόσο είναι η εφάπαξ πληρωμή;

Προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις προκλήσεις εν μέσω πανδημίας, τα άτομα που δικαιούνται κοινωνικές παροχές ή βασική ασφάλεια θα λάβουν εφάπαξ 150 ευρώ τον Μάιο.

Το επίδομα προορίζεται να μετριάσει τα βάρη του lockdown. Απευθύνεται σε άτομα που λαμβάνουν βασικές παροχές ασφάλειας ή κοινωνικές παροχές.

Όποιος είναι ανύπαντρος ή μονογονέας ή ζει με έναν σύντροφο λόγω ανάγκης (Bedarfsgemeinschaft) πρόκειται να λάβει ένα εφάπαξ επίδομα κορωνοϊού ύψους 150 ευρώ.

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα κορωνοϊού;

Προϋπόθεση είναι τον Μάιο του 2021 να υφίσταται δικαίωμα στη βασική ασφάλιση ή κοινωνικές παροχές.

Αυτό ισχύει επίσης για ενήλικες που ζουν με τους γονείς τους και για τους οποίους το επίδομα τέκνου δεν λαμβάνεται υπόψη ως εισόδημα.

Πρέπει να υποβάλω αίτηση για το επίδομα κορωνοϊού;

Δεν απαιτείται υποβολή αίτησης για το επίδομα κορωνοϊού. Η εφάπαξ πληρωμή θα καταβληθεί αυτόματα από τα μέσα Μαΐου 2021.

Η πίστωση θα εκδοθεί από την 19η ημερολογιακή εβδομάδα. Δεν απαιτείται ξεχωριστή αίτηση. Θα σταλεί αντίστοιχη ειδοποίηση.

Μπόνους τέκνων ύψους 150 ευρώ ανά παιδί: Πόσες οικογένειες θα λάβουν την εφάπαξ πληρωμή;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικογένειας, περισσότερες από δέκα εκατομμύρια οικογένειες πρόκειται να λάβουν το επιπλέον επίδομα για τα παιδιά.

Σύμφωνα με το dpa, οι γονείς θα λάβουν το εφάπαξ μπόνους τέκνων ύψους 150 ευρώ ανά παιδί χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση.

Το δικαίωμα ρυθμίζεται όπως και το επίδομα τέκνου και προορίζεται ως υποστήριξη εν μέσω πανδημίας.

Το μπόνους τέκνων είναι διαθέσιμο για κάθε παιδί που έχει ή είχε δικαίωμα σε επίδομα τέκνου για τουλάχιστον ένα μήνα το 2021.

Ποιες οικογένειες επωφελούνται περισσότερο από το μπόνους τέκνων;

Δεν μπορούν όλοι οι γονείς να διατηρήσουν πλήρως το μπόνους τέκνων.

Κατά τον υπολογισμό του φόρου, όπως το επίδομα τέκνου, συμψηφίζεται με το λεγόμενο Kinderfreibetrag: Όσο υψηλότερο είναι το εισόδημα, για παράδειγμα, τόσο λιγότερα απομένουν. Από την άλλη πλευρά, το μπόνους δεν υπολογίζεται στο Hartz IV και στην προκαταβολή διατροφής.

Έτσι, οι χαμηλόμισθοι ωφελούνται περισσότερο από αυτό.

Πότε θα καταβληθεί το μπόνους τέκνων;

Για οικογένειες που δικαιούνται επίδομα τέκνου τον Μάιο του 2021, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά την κανονική πληρωμή του επιδόματος τέκνου.

Για τα παιδιά που δικαιούνται επίδομα τέκνου έναν άλλο μήνα, το επίδομα τέκνου καταβάλλεται πάντα τον αντίστοιχο μήνα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει δικαίωμα για το μπόνους τέκνων και το επίδομα κορωνοϊού.

Τότε και τα δύο μπόνους θα καταβληθούν στους δικαιούχους.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.