Γερμανία: Οι Μυοκάστορες γίνονται κίνδυνος για παιδιά και ζώα

Οι Μυοκάστορες (Nutrias) εξαπλώνονται στη Γερμανία. Τα τρωκτικά εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στο Αμβούργο – και τώρα γίνονται πρόβλημα σε μια συγκεκριμένη συνοικία

Στο Αμβούργο, ο πληθυσμός των nutrias αυξήθηκε κατά 77% σε σύγκριση με το 2015. Αυτό προκύπτει από νέα στοιχεία της Γερμανικής Κυνηγετικής Ένωσης (DJV) σχετικά με τον αρουραίο κάστορα.

Η συνοικία Bergedorf φαίνεται ότι έχει πληγεί ιδιαίτερα. Σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, η οποία συζητήθηκε σε συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος, γίνεται λόγος για “αχαλίνωτο πολλαπλασιασμό” και πραγματική “πανούκλα”.

Αφού η εξάπλωση των nutrias είχε αρχικά παρατηρηθεί κυρίως κατά μήκος του Έλβα και των παραποτάμων του τα τελευταία χρόνια, η εξάπλωση του μυοκάστορα είναι τώρα ιδιαίτερα ταχεία στις περιοχές Neuallermöhe, Brookdeich και Upper Bille, αναφέρεται.

Η περιβαλλοντική αρχή δεν βλέπει “πανούκλα nutrias”

Παρ’ όλα αυτά, η Αρχή Περιβάλλοντος, Κλίματος, Ενέργειας και Γεωργίας του Αμβούργου (Bukea) δεν βλέπει προφανώς κανέναν λόγο να δράσει.

“Δεν τίθεται θέμα “πανούκλας” και ζημιών που θέτουν σε σημαντικό κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια”, γράφει η περιβαλλοντική αρχή στην ενημερωτική της σελίδα. Προειδοποιεί επίσης να μην ταΐζετε τα ζώα.

Η Bukea εκτιμά επίσης ότι οι ζημιές που προκαλούνται από τα nutrias στα αναχώματα και τη φύση, τα οποία αρέσκονται να υπονομεύουν είναι μάλλον “μικρές”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.