Γερμανία: Μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για πυρηνικά στην Ουκρανία

«Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενδέχεται να προβούν σε πολιτικές δολοφονίες στο έδαφος της Γερμανίας» επισημαίνεται στο περιοδικό

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν το κοινοβούλιο της χώρας για το ενδεχόμενο η Ρωσία να καταφέρει πυρηνικό πλήγμα στην Ουκρανία.

Ενημέρωση υπήρξε, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, και για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που «ενδέχεται να προβούν σε πολιτικές δολοφονίες στο έδαφος της Γερμανίας».

Ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής υπηρεσία κατασκοπείας (BND) της Γερμανίας, Μπρούνο Καλ, και ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας προστασίας του συντάγματος (BfV) Τόμας Χάλντενβανγκ προέβησαν σε δηλώσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο συνεδριάζει μια φορά τον χρόνο δημόσια για να ακούσει εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Ο αρχηγός της BfV δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «άλλαξε τους κανόνες του παιγνιδιού» σε όλους τους τομείς της πολιτικής και ενέχει μια άμεση απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας στο εσωτερικό της.

Ο Χάλντενβανγκ δήλωσε ότι τον Απρίλιο από την Γερμανία απελάθηκαν 40 Ρώσοι κατάσκοποι, «αλλά δεν είναι μόνο αυτό».

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της Bfv «το επιχειρησιακό επίπεδο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία μειώθηκε», και η Bfv έχει επεξεργαστεί σενάρια για το ενδεχόμενο να οργανωθούν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πολιτικές δολοφονίες στο έδαφος της Γερμανίας.

Ο Καλ προειδοποίησε το γερμανικό κοινοβούλιο για το γεγονός ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει «υποστρατηγικά πυρηνικά όπλα».

Κατά την άποψη του επικεφαλής της BND, η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να επιχειρήσει να επιβάλει στην Ουκρανία ειρήνη με δυσμενείς όρους. Από τη ρωσική πλευρά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συμβιβασμό, ισχυρίζεται ο ίδιος.

Οι δηλώσεις του συνιστούν μόνο υποθέσεις. Η BND δεν διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων, διευκρινίζει το περιοδικό Spiegel.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.