Γερμανία: Γιατί πρέπει να κλείσετε ένα σιδηροδρομικό εισιτήριο;

Αν θέλετε να ταξιδέψετε με τρένο την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να κάνετε γρήγορα την κράτησή σας.

Επειδή με την αλλαγή των δρομολογίων στις 11 Δεκεμβρίου, οι τιμές στην Deutsche Bahn αυξάνονται.

Από τις 11 Δεκεμβρίου θα ισχύει το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων της Deutsche Bahn στη Γερμανία. Οι τιμές θα αυξηθούν επίσης από αυτή την ημερομηνία.

Κατά μέσο όρο, τα εισιτήρια θα είναι κατά 4,9% ακριβότερα, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Deutsche Bahn.

Τα σιδηροδρομικά ταξίδια χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση θα γίνουν πιο ακριβά

Ο ναύλος Flex θα αυξηθεί κατά 6,9%. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σημαντικά ακριβότερο, ιδίως για τους ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδέψουν χωρίς σύνδεση με τρένο. Οι τιμές για τις κάρτες Bahn-Cards αυξάνονται επίσης.

Η Bahn-Card 25 θα κοστίζει τότε 59,90 ευρώ αντί για 56,90 ευρώ για τη 2η θέση. Η Bahn-Card 50 θα κοστίζει 244 ευρώ, από 234 ευρώ για τη 2η θέση.

Τουλάχιστον οι δοκιμαστικές κάρτες Bahn-Cards θα παραμείνουν στην παλιά, χαμηλή τιμή.

Οι πιστοί πελάτες των σιδηροδρόμων που έχουν ακόμη και την Bahn-Card 100 θα πρέπει να πληρώνουν 4339 ευρώ ετησίως από τις 11 Δεκεμβρίου αντί για τα προηγούμενα 4144 ευρώ.

Για την 1η θέση, το Bahn-Flatrate διατίθεται προς 7356 ευρώ αντί για 7012 ευρώ.

Με την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος στα μέσα Δεκεμβρίου, ωστόσο, κάποια πράγματα θα αλλάξουν επίσης προς το καλύτερο.

Εν όψει των Χριστουγέννων, 13.000 επιπλέον θέσεις θα είναι διαθέσιμες καθημερινά, ενώ περίπου 80 ειδικά τρένα με 40.000 επιπλέον θέσεις θα χρησιμοποιηθούν σε συνδέσεις με υψηλή ζήτηση.

Το προσωπικό εξυπηρέτησης και το προσωπικό επί του πλοίου θα αυξηθεί επίσης κατά 800 υπαλλήλους.

Όσοι κλείσουν το εισιτήριό τους για τα Χριστούγεννα ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα εξακολουθούν να πληρώνουν την παλιά, χαμηλότερη τιμή. Αυτό μπορεί να αξίζει τον κόπο, ειδικά για μακρινά ταξίδια.

Ένα ταξίδι από το Μόναχο στο Βερολίνο κοστίζει σήμερα 136,40 ευρώ ανά άτομο στο ναύλο Flex στη 2η θέση.

Από τις 15 Δεκεμβρίου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρώνουν 163,70 ευρώ για το ίδιο εισιτήριο.

Η διαφορά μεταξύ της παλιάς και της νέας τιμής για την ίδια διαδρομή είναι 8 ευρώ. Όσοι θέλουν να αγοράσουν μια Bahn-Card για το νέο έτος, θα πρέπει να το κάνουν τώρα, όταν οι τιμές είναι ακόμη χαμηλότερες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.