Γερμανία: Ναι στη χρήση των εμβολίων Ρωσίας και Κίνας όταν εγκριθούν

Η Γερμανία πρέπει να κάνει χρήση των εμβολίων κορωνοϊού, παραγωγής Ρωσίας και Κίνας, εάν αυτά λάβουν έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων της ΕΕ (ΕΜΑ), δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν.

Μιλώντας πριν από τη διάσκεψη έκτακτης ανάγκης με κατασκευαστές εμβολίων, που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην εκστρατεία εμβολιασμού, ο Γενς Σπαν είπε ότι εάν ένα εμβόλιο «μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία έχει παραχθεί, τότε θα μπορούσε να βοηθήσει».

Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα προεδρεύσει της διάσκεψης, βρίσκεται υπό πίεση για να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών στη Γερμανία, το οποίο έχει δει δύο εκατομμύρια άτομα να λαμβάνουν δόση μέχρι στιγμής σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 10 εκατομμύρια πολίτες – αν και η Γερμανία έχει δώσει σε περισσότερους ανθρώπους δεύτερη δόση από τη Βρετανία.

Γερμανοί σχολιαστές δήλωσαν ότι η πρόταση του Σπαν έδειξε πόσο πρόθυμη είναι η Γερμανία για την εύρεση λύσης μετά από ημέρες διαμάχης μεταξύ της ΕΕ και της βρετανικής-σουηδικής εταιρείας AstraZeneca σχετικά με τις προμήθειες και τις επενδύσεις.

Επιτάχυνση στην παραγωγή εμβολίων υπόσχονται οι φαρμακευτικές

Στο μεταξύ, φαρμακευτικοί όμιλοι υποσχέθηκαν η Δευτέρα να επιταχύνουν την παραγωγή εμβολίων κατά της Covid λίγο πριν από την διάσκεψη κορυφής για το θέμα στο Βερολίνο και την ώρα που αυξάνονται οι επιθέσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διαχείριση της κρίσης.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσε την παράδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως και 75 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, η γερμανική Bayer δεσμεύθηκε να παραγάγει το εμβόλιο της γερμανικής CureVac. Το οποίο βρίσκεται σε φάση πιστοποίησης. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

Στόχος, η παραγωγή 160 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου το 2022. Η παραγωγική ικανότητα της Bayer προστίθεται στην παραγωγή του υπάρχοντος δικτύου της CureVac 300 εκατομμυρίων δόσεων φέτος. Και ενός δισεκατομμυρίου δόσεων το 2022, εξήγησε ο Φραντς-Βέρνερ Χάας, διευθυντής της CureVac.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.