Γερμανία: Τα νέα διεθνή σιδηροδρομικά δρομολόγια 2023

Από νέα τρένα με κρεβάτι που αναχωρούν από το Βερολίνο, το Μόναχο και τη Στουτγάρδη και μεγαλύτερη χωρητικότητα στη διαδρομή Βερολίνο-Βαρσοβία – εδώ είναι οι ενημερώσεις των διεθνών τρένων στη Γερμανία το 2023.

Καθώς ξεκινούν τα νέα νυχτερινά δρομολόγια τρένων, η Deutsche Bahn επεκτείνει επίσης τις προσφορές της μετά από μια μεγάλη ένεση επενδυτικών κεφαλαίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες με τρένο από τη Γερμανία πρόκειται να αποκτήσουν πολύ περισσότερες επιλογές, ειδικά στο νότιο τμήμα της χώρας και από το Βερολίνο. Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνουν:

Στουτγάρδη προς Βενετία, Βιέννη, Βουδαπέστη, Λιουμπλιάνα και Ζάγκρεμπ

Η πόλη της νοτιοδυτικής Γερμανίας έχει γίνει πλέον ένα είδος κόμβου για την πρόσβαση στους νότιους γείτονες της Γερμανίας. Τα νέα καθημερινά δρομολόγια με βαγόνια με κρεβάτι μπορούν πλέον να μεταφέρουν τους ταξιδιώτες άνετα από την πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης σε προορισμούς σε όλη την Αδριατική Θάλασσα.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά μια υπηρεσία Nightjet που ξεκινά από τη Στουτγάρδη και περνά από το Göppingen, το Ulm και το Augsburg, πριν συνεχίσει για το Udine, το Treviso και τέλος καταλήξει στη Βενετία το πρωί.

Μια άλλη υπηρεσία – η EuroNight – αναχωρεί επίσης τώρα από τη Στουτγάρδη, και πάλι από το Göppingen, το Ulm και το Augsburg.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κοιμηθείτε είτε σε ένα πλήρες βαγόνι με κρεβάτι είτε σε ένα βαγόνι με κουκέτα σε όλη τη διαδρομή προς τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, το Βίλαχ, τη Λιουμπλιάνα, το Ζάγκρεμπ ή τη Ριέκα. Η υπηρεσία της Ριέκα, ωστόσο, είναι εποχιακή. Λειτουργεί τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και στη συνέχεια μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου.

Μόναχο μέσω Αυστρίας και Ιταλίας τη νύχτα

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας επίσης, έχει μια σειρά από νέες επιλογές Nightjet για προορισμούς που μπορείτε να φτάσετε. Περνώντας τόσο από το Σάλτσμπουργκ όσο και από τη Βιέννη, οι επιβάτες του Μονάχου μπορούν τώρα να ξυπνήσουν στη Γένοβα και σε πολλές άλλες ιταλικές πόλεις.

Ένα εποχιακό τρένο, που θα λειτουργεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, θα μεταφέρει επίσης τους επιβάτες από το Μόναχο για να καταλήξει στην Ανκόνα της Ιταλίας.

Λειψία προς Βασιλεία και Ζυρίχη

Ο νότος της Γερμανίας δεν είναι το μόνο μέρος που αποκτά μια νέα νυχτερινή επιλογή. Η EuroNight έχει επίσης ξεκινήσει τη λειτουργία νυχτερινού τρένου με βαγόνια με κρεβάτι από την Πράγα με στάση στη Λειψία. Από εκεί, οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι τη Βασιλεία και τη Ζυρίχη στην Ελβετία.

Νέες συνδέσεις από Βερολίνο

Η γερμανική πρωτεύουσα αποκτά επίσης νέες διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Πρώτον, ένα νέο νυχτερινό τρένο ξεκίνησε τη λειτουργία του μεταξύ Πράγας και Ζυρίχης, με ενδιάμεση στάση στο Βερολίνο.

Επίσης, μια νέα απευθείας γραμμή IC λειτουργεί πλέον τις Κυριακές από το Ροστόκ, μέσω Βερολίνου και Λειψίας μέχρι τη Βιέννη. Η διαδρομή Βερολίνο-Βαρσοβία αποκτά επίσης μεγαλύτερη χωρητικότητα, με την προσθήκη ενός επιπλέον δρομολογίου την ημέρα.

Η European Sleeper, μια νεοσύστατη σιδηροδρομική εταιρεία, ανακοίνωσε ένα νέο νυχτερινό δρομολόγιο που λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα μεταξύ Βερολίνου, Άμστερνταμ και Βρυξελλών.

Ξεκινώντας από τον Μάιο, θα αναχωρεί από τις Βρυξέλλες τα βράδια της Δευτέρας, της Τετάρτης και της Παρασκευής, πριν κάνει στάση στο Άμστερνταμ και κατευθυνθεί προς το Βερολίνο το πρωί.

Θα πραγματοποιεί το ταξίδι της επιστροφής από το Βερολίνο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή – αν και η European Sleeper λέει ότι θέλει τελικά να το κάνει καθημερινό δρομολόγιο. Προς το τέλος του έτους, η εταιρεία ελπίζει να επεκτείνει την υπηρεσία τόσο προς τη Δρέσδη όσο και προς την Πράγα.

Φράιμπουργκ προς Μπορντό

Από τις 17 Δεκεμβρίου, η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF εκτελεί πλέον εβδομαδιαίο δρομολόγιο μεταξύ του Φράιμπουργκ στο νοτιοδυτικότερο τμήμα της Γερμανίας και της δυτικής γαλλικής οινοπαραγωγικής περιοχής του Μπορντό.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.