Γερμανία: Νέα ευέλικτη στρατηγική στην προτεραιότητα των εμβολιασμών

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας κ. Γενς Σπαν έχει εκπονήσει ένα τροποποιημένο κανονισμό για τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με τον οποίο θα είναι δυνατή μεγαλύτερη ευελιξία στην σειρά προτεραιότητας των εμβολιαζόμενων.

«Εμμένουμε στην προτεραιότητα των εμβολιαζόμενων προκειμένου να προστατεύσουμε τα ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα. Αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε τον γρήγορο εμβολιασμό δυνατό με ρεαλιστικό τρόπο.

Για το σκοπό αυτό, η στρατηγική και η σειρά των εμβολιασμών στη Γερμανία θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τις νέες εξελίξεις.

Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία: να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους παραμένοντας προσανατολισμένοι στον (αρχικό) στόχο (να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού)», δήλωσε σήμερα ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) .

Τι προβλέπεται στη νέα στρατηγική εμβολιασμών στη Γερμανία

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος πρόκειται να δημοσιευθεί σήμερα Πέμπτη στην Ομοσπονδιακή Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν καθορίζει πλέον όριο ηλικίας για το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca.

Το εμβόλιο αυτό η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών το προτείνει πλέον και για άτομα ηλικίας από 65 ετών και άνω.

Και όχι μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών.

Προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πρώτοι εμβολιασμοί, το μεσοδιάστημα των έξι εβδομάδων μέχρι τον δεύτερο εμβολιασμό για τα εμβόλια των Biontech / Pfizer και Moderna πρέπει να εξαντλείται, ενώ για το εμβόλιο της Astrazeneca θα πρέπει να εξαντλείται το χρονικό διάστημα των δώδεκα εβδομάδων.

Τα ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί για τους δεύτερους εμβολιασμούς δεν επηρεάζονται, όπως αναφέρεται στον κανονισμό.

Οι αποκλίσεις από την σειρά προτεραιότητας των εμβολιασμών θα είναι επιπλέον δυνατές στο μέλλον.

Προκειμένου να αποφευχθεί μια δυναμική εξάπλωση του κορονοϊού «από πολύ μολυσμένες παραμεθόριες περιοχές».

Έτσι, η Σαξονία, η Βαυαρία, και το Ζάαρλαντ ή άλλα κρατίδια θα μπορούν να εμβολιάσουν όλους τους πολίτες στα σημεία υψηλού κινδύνου που βρίσκονται στα σύνορα, όπως επεξηγείται.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.