Γερμανία: Νέα τάση διακοπών με… ελάχιστη επαφή με άλλους

Η πανδημία ενίσχυσε την τάση για διακοπές με ελάχιστη επαφή με άλλους ανθρώπους: Σύμφωνα με μια ανάλυση της γερμανικής αυτοκινητιστικής λέσχης ADAC, πολλοί τουρίστες προσπάθησαν να μειώσουν την επαφή με τους συνανθρώπους τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών – τόσο κατά το ταξίδι όσο και κατά την επιλογή καταλύματος.

“Οι άνθρωποι θέλουν τώρα να είναι μεταξύ τους, ίσως και μόνοι τους, ενώ ταξιδεύουν”, δήλωσε την Τρίτη στο Μόναχο το μέλος του συμβουλίου τουρισμού της ADAC Karlheinz Jungbeck. “Από διακοπές σε σκηνές και σκάφη με κατοικίες μέχρι ναύλωση γιοτ και πτήσεις με ιδιωτικά τζετ”.

Σύμφωνα με τον Jungbeck, αυτό οδηγεί πλέον σε προβλήματα χωρητικότητας, ιδίως στα κάμπινγκ, επειδή η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.

Άλλη μια ένδειξη: πολλοί παραθεριστές προτιμούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADAC, να υπάρχουν ακόμη περισσότερα μποτιλιαρίσματα από ό,τι πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της λέσχης αυτοκινήτων, τα μποτιλιαρίσματα στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ανήλθαν σε ένα ρεκόρ συνολικού μήκους 244.000 χιλιομέτρων – σχεδόν 80.000 χιλιόμετρα συμφόρησης περισσότερα από ό,τι στο συγκριτικά ήσυχο πρώτο έτος του κορωνοϊού 2020.

Αλλά ακόμη και το 2019, η ADAC είχε μετρήσει μόνο 221.000 χιλιόμετρα συμφόρησης. “Το επιβατικό αυτοκίνητο έχει γνωρίσει μια πραγματική αναγέννηση”, δήλωσε ο Jungbeck.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.