Γερμανία: Νein στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι δεν συνιστούν τη χρήση του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών. μια ακόμα ένδειξη ότι το εμβόλιο δεν θα λάβει άδεια στην Ευρώπη για την ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο από τον κοροναϊό.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών του γερμανικού Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» ανακοίνωσε ότι «τα διαθέσιμα δεδομένα είναι ανεπαρκή προκειμένου να εκτιμηθεί πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 65 ετών».

Για τον λόγο αυτό συνιστά τη χρήση του εμβολίου μόνο σε άτομα 18-64 ετών.

Η γερμανική ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί στο ρεπορτάζ του BBC. Σύμφωνα με αυτό το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απίθανο να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χρήση σε άτομα άνω των 65 ετών. Λόγω υποεκπροσώπησης αυτής της πληθυσμιακής ομάδας στις κλινικές δοκιμές.

Ο Οργανισμός αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή για την έγκριση του εμβολίου. Το οποίο θα ήταν το τρίτο που αδειοδοτείται εκτάκτως στην ΕΕ μετά τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Στο μεταξύ η AstraZeneca βρίσκεται σε διαμάχη με την Κομισιόν μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα παραδώσει στην ΕΕ μόνο 31 από τις 80 εκατομμύρια δόσεις που είχε υποσχεθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο Grland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.