Γερμανία: Νεκρός εργαζόμενος της Amazon – Συνεχίζονται οι έρευνες

Στην Amazon στη Λειψία, οι εργασίες δεν διακόπηκαν παρά τον θάνατο ενός ατόμου. Οι εργαζόμενοι ασκούν κριτική στις ενέργειες του εργοδότη τους

Η λειτουργία της βάρδιας στο κέντρο logistics της Amazon στη Λειψία δεν έχει διακοπεί παρά το θάνατο ενός εργαζομένου στις εγκαταστάσεις.

Αυτό ανέφεραν το “Correctiv.lokal” και η “Leipziger Volkszeitung” μετά από κοινή έρευνα. Σύμφωνα με την έκθεση, το περιστατικό συνέβη στις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το “Correctiv.lokal”, έχουν μιλήσει με αρκετούς υπαλλήλους του κέντρου logistics προκειμένου να ανασύρουν την υπόθεση.

Ο εργαζόμενος κατέρρευσε νωρίς το απόγευμα και πέθανε από φυσικά αίτια. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των υπηρεσιών διάσωσης και της αστυνομίας, η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες, η εταιρεία απλώς συνέχισε να λειτουργεί.

Χαρτόνι είχε τοποθετηθεί γύρω από το σώμα του εργάτη ως παραπέτασμα.

Στην έκθεση, οι ανώνυμοι εργαζόμενοι επικρίνουν τις ενέργειες του εργοδότη τους. Κατά τη γνώμη τους, η εκ περιτροπής εργασία θα έπρεπε να είχε σταματήσει.

Η Amazon παραδέχεται λάθη – και διαψεύδει

Σύμφωνα με την έκθεση, η ίδια η Amazon παραδέχτηκε τα λάθη, αλλά και διαψεύδει εν μέρει τους υπαλλήλων.

Μετά τον θάνατο, “δυστυχώς δεν ήταν επιτυχής” η μετακίνηση των εισερχόμενων υπαλλήλων από την αίθουσα σε άλλο χώρο. “Θα το είχαμε κάνει διαφορετικά εκ των υστέρων”, αναφέρει η έκθεση την Amazon.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σημείο όπου βρισκόταν το πτώμα ήταν προστατευμένο από ψηλότερα ράφια και έναν τοίχο. Επιπλέον, άλλα οπτικά εμπόδια τοποθετήθηκαν “με αστραπιαία ταχύτητα”.

Επιπλέον, μεμονωμένοι σταθμοί εργασίας μπλοκαρίστηκαν και οι μεταφορικές ταινίες απενεργοποιήθηκαν. Η Amazon δεν θέλησε να απαντήσει γιατί δεν σταμάτησαν οι εργασίες της βάρδιας εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με το “Correctiv.lokal”, η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στις επηρεαζόμενες βάρδιες ήταν ελεύθεροι να πάνε σπίτι τους με αμοιβή.

Οι εργαζόμενοι με τους οποίους μίλησαν οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, δεν άκουσαν για την προσφορά αυτή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.